Hava Durumu

GASTROPAHALI KENT…

12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak GastroAntep Festivali için Büyükşehir Belediyesi, ciddi bir çalışma içerisine girerken, bu etkinlikten en büyük faydayı sağlayacak esnafın ise festival umurunda değil. Gastronomi ile birlikte fahiş bir şekilde artan fiyatlar ise festival öncesi en büyük sıkıntı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2019 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2019 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GASTROPAHALI KENT…

12-15 Eylül tarihlerinde yapılacak GastroAntep Festivali için Büyükşehir Belediyesi, ciddi bir çalışma içerisine girerken, bu etkinlikten en büyük faydayı sağlayacak esnafın ise festival umurunda değil.  Gastronomi ile birlikte fahiş bir şekilde artan fiyatlar ise festival öncesi en büyük sıkıntı.

12-15 Eylül tarihileri arasında Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ortalığı ile düzenlenecek olan Uluslararası GastroAntep Festivali için hazırlıklar devam ediyor. GastroAntep Festivali için sürdürülen çalışmalar sürerken, sosyal medyada Gaziantep’in pahalılığı tartışılıyor. Kent genelinde baklava fiyatları başta olmak üzere, yöresel lezzetlerin tamamı fahiş fiyatlara satışa sunuluyor. İşletmelerde fiyat tarifesi bulunmaması ve keyfi fiyat uygulamaları, festival öncesi endişelendiriyor.

Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali ‘GastroAntep’ için hazırlıklar sürüyor. Kent genelinde yapılan çalışmalar sosyal medya üzerinden duyurulurken, İstanbul’da da Gastronomi Festivali için tanıtım toplantısı düzenlenmişti. Ancak Gastronomi Festivali için yapılan tanıtım çalışmalarının yanında pahalılık da sıkça dile getiriliyor. Kenttin yöresel lezzetlerini tatmak için Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler, pahalı fiyatlar karşısında şaşkına dönüyor. Kentte 100 liranın üzerinde fiyata satışa sunulan baklava, 25 liraya yükselen beyran fiyatlarının yanında pek çok yöresel ürün yüksek fiyatlardan veriliyor.

BAKLAVA FİYATLARI UÇTU

Artan maliyetleri bahane eden baklava üreticileri, geçen yıllara oranla düşüş gösteren fıstık fiyatlarına rağmen baklava fiyatlarına zam yaptılar. Gaziantep Ticaret Odası üyesi olan baklava firmalarının baklava fiyatlarına zam yapması üzerine Gaziantep Lokantacılar, Pastacılar, Baklavacılar Odası harekete geçerek, zam talebinde bulundular. GESOB’a yapılan talep doğrultusunda fiyatlara zam yapılırken, kentte yaşayan insanlar büyük oranda artan fiyatlar nedeniyle baklava yiyemez hale geldiler. Baklavanın kilogram fiyatı 100 ila 110 lira arasında değişiyor.

İŞLETMELERDE TARİFE YOK!

Fiyatların bu denli yüksek olduğu kentte işletmelerin fiyat tarife uygulamamaları da ayrı bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Yasal olarak işletmelerde bağlı bulunan esnaf odaları tarafından verilen resmi fiyat listelerinin bulundurulması gerekirken, büyük işletmelerin büyük bölümünün fiyat tarifesi bulundurmaması dikkat çekiyor.

NEDEN DENETİM YAPILMIYOR?

Uluslararası GastroAntep Festivali öncesi denetimler başlatıldı. Ancak fiyat tarifesi bulunmayan, keyfi fiyat uygulamalarının yapılması yürütülen denetim çalışmalarının yetersiz olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.