Hava Durumu

Fidan Pazarı Esnafı, isyan etti…

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fidan Pazarı esnafı, yol üzerinde satış yapan, kaçak olduğu ileri sürülen fidan satıcılarından dertli. Derme çatma kulübelerde, herhangi bir kaydı bulunmadan satış kapan kimselerin buradan kaldırılması ile ilgili çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen esnaf, isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2020 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Fidan Pazarı Esnafı, isyan etti…

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Fidan Pazarı esnafı, yol üzerinde satış yapan, kaçak olduğu ileri sürülen fidan satıcılarından dertli. Derme çatma kulübelerde, herhangi bir kaydı bulunmadan satış kapan kimselerin buradan kaldırılması ile ilgili çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen esnaf, isyan etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile Kırsal Terminal çevresinde bulunan fidan ve fide satıcısı esnafların kaldırılması ve site kurulması yönünde karar alınmıştı. Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve 12 dükkan ile hizmet vermeye başlayan Fidan Pazarı’nda esnaf, yol kenarında kayıtsız şekilde fidan satışı yapan kişiler nedeniyle mağdur durumda. Gazetemize açıklamalarda bulunan Fidan Pazarı esnafı, Büyükşehir Belediyesi’ne konuyla ilgili yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını kaydettiler.

12 ESNAF, SİTEDE HİZMET VERİYOR

Gazetemize konuşan Esnaf, “Daha önce Kırsal Terminalin karşısında bulunan bölgede fidan ve fide satışı yapan esnaf için site yapılmıştı. Sitenin yapılmasının ardından bölgede bulunan 12 esnaf siteye taşınmış, burada faaliyet göstermeye başlamıştı. Aradan geçen iki yıllık süreçte esnaf, çalışmalarını sürdürürken herhangi bir kaybı bulunmayan fide satıcılarının bölgeye gelmesi ile durum değişti. Düzenli bir şekilde çalışmak için kurulan siteye geldiklerini ancak bölgede bulunan boş arazilere konulan derme çatma kulübelerde satış yapan kişilerin olduğunu belirten esnaf, duruma tepki gösterdi.”

“SÖZ VERİLDİ”

“Kırsal Terminal karşısında kendi dükkanlarımızda hizmet veriyorduk. Sonraki süreçte ise, Büyükşehir Belediyesi’ne 5 yıl önce başvuruda bulunduk. Bu bölgede bir site yapılması konusunda karar alındı. Yapımı tamamlanan sitemize geçtiğimiz yıl içerisinde taşındık. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde bize, Çimento Kavşağı’ndan bulunduğumuz noktaya kadar fide satışlarına izin verilmeyeceğini yalnızca site esnafının fidan ve fide satışı yapabileceğini söylediler. Verilen söz üzerine siteye taşındık.”

“ÇERME ÇATMA ALANLARDA SATIŞ YAPIYORLAR”

Sitede 12 dükkan bulunduğunu söyleyen, “Daha önce sitenin etrafındaki boş araziyi depolama alanı olarak kullanıyorduk. Bölgeye gelen zabıta ekipleri, fide ve fidanları buradan kaldırmamız aksi halde cezai işlem uygulanacağı yönünde uyarıda bulundular. Bölge içerisinde yalnıza siteden satış yapılabileceğini bizlere illettiler. Aradan geçen süreçte fide ve fidan satışı yapan bazı kimseler, Fidan Pazarı’nın etrafında bulunan boş arazilere derme çatma alanlar kurarak fidan satışı yapmaya başladılar.”

“GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALDI”

Duruma tepki gösterdiklerini ifade eden esnaf, “Bu noktada gerekli işlemlerin yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. Yetkililerle defalarca görüşmeler yaptık ancak sonuç alamadık. Bize verilmiş olan söze rağmen, bu kişiler site dışında satış yapmaya devam ediyorlar. Durumu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdik orada bize Şehitkamil Belediyesi tarafından bu kişilere izin verildiği ifade edildi. Bunun üzerine Şehitkamil Belediyesi’ne durumu sorduk. Oradan bize gelen cevap ise bu yönde kendileri tarafından verilmiş bir izinin olmadığını söylediler. Sonrasında ise Şehitkamil Zabıta Müdürlüğü’nden ekipler gelerek, bu kişilere cezai işlem yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığımız ikinci görüşmede sonuçsuz kaldı.”

“ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Zor durumda olduklarını belirten Fidan Pazarı esnafı, “Burada bir Fidan Pazarı olduğunu kimse bilmiyor. Vatandaşlarda yol kenarında satış yapan kimselerden alışveriş yaptıkları için bizim işlerimiz bozuluyor. Bu noktada yetkililerin bize verdikleri sözü tutmalarını istiyoruz. Herhangi bir kaydı olmayan, kiralık bir arazi üzerinde faaliyet gösteren fidan satıcılarının bölgeden kaldırılmasını istiyoruz. Bizler, kirasını, vergisini ödeyen esnaf olarak, bu durumdan rahatsızız. Bizler çözüm bekliyoruz” açıklamasında bulundular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.