Hava Durumu

Festivallere pandemi ayarlaması…

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 1.Birleşim Toplantısında Eylül ayında Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST ve GastroAntep Festivallerine ilişkin madde gündeme geldi. Söz konusu madde ile Eylül ayında yapılacak olan TEKNOFEST ve GastroAntep Hasat Festivalleri için işbirliği protokolü imzalanması, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e imzalama yetkisi verilmesi ve GAGEV’e 1 milyon TL kaynak aktarılması karara bağlandı. Festivallere ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TEKNOFEST ve GastroAntep Festivallerinin pandemi koşullarına uygun şekilde yapılacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Festivallere pandemi ayarlaması…

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 1.Birleşim Toplantısında Eylül ayında Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST ve GastroAntep Festivallerine ilişkin madde gündeme geldi. Söz konusu madde ile Eylül ayında yapılacak olan TEKNOFEST ve GastroAntep Hasat Festivalleri için işbirliği protokolü imzalanması, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e imzalama yetkisi verilmesi ve GAGEV’e 1 milyon TL kaynak aktarılması karara bağlandı. Festivallere ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TEKNOFEST ve GastroAntep Festivallerinin pandemi koşullarına uygun şekilde yapılacaklarını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Toplantıda gündemde yer alan 42 ve gündem dışından gündeme alınan 4 madde olmak üzere toplam 46 madde görüşüldü.

GAGEV’E 1 MİLYON TL KAYNAK AKTARILACAK

Toplantıda Eylül ayında Gaziantep’te yapılacak olan TEKNOFEST ve GastroAntep Festivalleri gündeme geldi. Gündem dışından gündeme alınan 4.madde ile Eylül ayında yapılacak olan TEKNOFEST ve GastroAntep Hasat Festivalleri için işbirliği protokolü imzalanması, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e imzalama yetkisi verilmesi ve GAGEV’e 1 milyon TL kaynak aktarılması konusu görüşüldü.

“TÜM YARIŞMALAR YAPILACAK”

Gündem maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, “TEKNOFEST ve GastroAntep Festivalleri, bu yıl en önemli organizasyonları idi. TEKNOFEST’e ilişkin T3 Vakfı ile bir araya geldik ve pandeminin yeni şartları doğrultusunda, milyonlarca insanın bir araya geldiği değil ancak tüm yarışmaların yapıldığı bir festival olacak. Yaklaşık 500 eğitimci, festivalde eğitmen olmak için yarıştı. Festivalin kentimize gelmesiyle birlikte İstanbul’un 3 katı proje üretildi. Büyük bir heyecan var, yarışmalar, Dene-Yap’lar devam edecek. Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri, T3 Vakfı iş birliği ile yapılan Dene-Yap Projeleri için hazırlanıyorlar. Buralarda öğrencilere eğitimler verilecek.  Eylül ayı itibariyle eğitimler başlayacak. Eski MİT Binası içerisinde T3 Vakfı ortaklığında Gaziantep Valiliğimiz Çocuk Üniversitesi açıyor. Çocuklarımız kapsamlı şekilde eğitim alacaklar.”

“YÖRESEL ÜRÜNLERİN HASADI YAPILACAK”

GastroAntep’e değinen Şahin, “Hasatlara devam etmemiz gerekiyor. Özellikle yöresel ürünlerin yetiştiği bölgelerde hasat çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hangi ürünümüz yetişiyorsa, orada hasat yağacağız. Nar, Kurutmalık, biber, üzüm ve Antepfıstığı hasatlarını festival kapsamında sürdüreceğiz. Tüm bunları her zaman olduğu gibi GAGEV üzerinden sürdüreceğiz. Bölgesel olarak hasatlarımızı yerinde yapalım. Tüm işlemleri GAGEV üzerinden yaptığımız için 1 milyon TL’lik kaynağı oraya aktarıyoruz” dedi.

“BELEDİYE BÜTÇESİYLE KALDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL”

CHP’li meclis üyeleri, GastroAntep ile ilgili sponsor desteği alınması gerektiğini belirttiler. Duruma ilişkin açıklamada bulunan Şahin, “Bu yıl daha güçlü bir festival yapmayı planlıyorduk ancak pandemi nedeniyle bunu gerçekleştiremiyoruz. Çok iyi bir organizasyon için sponsorlar gerekiyor. Bu dönem yapacağımız festival daha lokal, hasat üzerine olacağı için ancak bu kadar yapıldı. Sponsorluğa mutlaka geçmek gerekiyor, bunu belediye bütçesiyle kaldırmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Söz konusu madde CHP Grubunun çekimser oylarına karşı oy çokluğuyla kabul edildi.

YETİM AİLELERİ İÇİN KONUT YAPILACAK

Toplantıda Yamaçtepe Bölgesi’ne yapılacak olan konutlar gündeme geldi. Maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, “Emniyet Genel Müdürümüzün ziyareti sırasında daha önce Polis Okulu yeri olarak planlanan alanla ilgili tasarruflarının ne olacağını sorduk. Yetim aileler için Aile Sosyal Politikalar bünyesinde bir fon olduğunu öğrendik. Sayın Valimiz, yetim aileler için konut yapılması için yer arayışı olduğunu belirtti. Diğer ilçelerimizde de yer olması halinde Sayın Valimize bildireceğiz. Hızlı şekilde hareket etmek adına gündeme aldık” diye konuştu.

AKTOPRAK BÖLGESİ’NDE İNŞA EDİLECEK

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Aktoprak Bölgesi’nde Polis Okulu yapılması için bekleyen 235 dönümlük bir alan vardı. Yetim Aileler için yer yapılması söz konusu idi, Sayın Valimiz acele bir yer arayınca konu gündeme geldi. Gündem dışı olarak madde gündeme alındı. Hızlı şekilde bu konutların yapılması sağlanacak. Sadece Şehitkamil Bölgesi’nde değil, Şahinbey Bölgesi’nde de çalışma yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

GAZİBİLİŞİM KURULDU

Toplantının ana gündeminde “Akıllı Şehirler Projesi” kapsamında kurulması planlanan Gazibilişim Şirketi yer aldı. Onat Kutlar Konferans Salonu’nda düzenlenen meclis toplantısında çağın gerekliliklerine ayak uydurmak adına hayata geçirilecek olan Gazibilişim Şirketi ile her türlü telekomünikasyon, bilişim sistemleri aracılığıyla akıllı şehir uygulamalarını kentin birçok noktasında etkili kılmak amaçlanıyor. Bunun yanı sıra her yıl 50 yazılımcıyı sektöre kazandıracak kapasiteye ulaşmak amacıyla liseden mezun olacak bin öğrenciye yazılım bölümleriyle ilgili bilgilendirici ve yönlendirici eğitimler verilecek.

“YENİ DÜNYAYA HAZIRLAMALIYIZ”

Sunumun ardından konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Akıllı Şehirler uygulamasının dünyada önemli bir hale geldiğini belirterek, “Kendi kendimize yetebilmek artık günümüzde çok önemlidir. Güvenli gıda, tarım, toprak ve su dikkat edilmesi gereken başlıklar arasında ilk sıralara ulaştı. Dolayısıyla bizim kendi şehrimizi pandemiden sonraki yeni dünyaya hazırlamamız gerekiyor. Dijitalleşme ve Akıllı Şehirler en önemli başlıktır. Elektronik Denetleme Sistemi’nin işleyişini kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Daha önce hizmet olarak satın almıştık. Ama artık, bu sistemin bütün yazılımını Gazi şehir kendisi yapıyor. İlçelerin de buna çok ihtiyacı var. O yüzden Gazibilişim’i bir okula dönüştürme amacındayız. Buradan yetişmiş arkadaşlarımızı da devreye sokarak çağa hızlı bir şekilde adapte olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Yoğun geçen meclis toplantısının devamında ise yeni tip Koronavirüs sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar mercek altına alındı.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından bir sonraki toplantının 14 Ağustos Cuma Günü Saat 15.00’te yapılmasına karar verilerek oturuma son verildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.