Hava Durumu

“Fazla ödeme yapmayın!”

Özel Hastanelerde Covid-19 tedavisi gören vatandaşlardan yüksek bedeller istendiğine dair iddialar gündemden düşmüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gündemine gelen tedavi ve test ücretleri konularına ilişkin Gaziantep Valiliği harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Fazla ödeme yapmayın!”

Koronavirüs Salgını ile birlikte kamu ve özel hastaneler, doldu taştı. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de artan vaka sayıları ile birlikte hastanelere yapılan başvurular arttı. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamalara göre kent genelinde bulunan yoğun bakım servislerinin yüzde 73’ü doldu. Söz konusu durum ile birlikte özel hastanelerde Koronavirüs tedavisi gören hastalardan, yüksek tedavi ücretleri alındığına dair iddialar gündeme geldi.

YÜKSEK BEDEL TALEP EDİLİYOR İDDİASI

Sosyal medya hesapları üzerinden özel hastanelerde Koronavirüs tedavisi gören hastalardan yüksek bedeller istendiği iddiasında bulunan vatandaşlar,  günlük yatış bedellerinin 500 ila 1500 TL arasında değiştiğini ifade ettiler. Kimi özel hastanelerde ise Koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşlardan 500 TL’den başlayan ücretler talep edildiği öne sürüldü.

“TEST ÜCRETİ 250 TL”

Sosyal medya hesabı üzerinden iddialara ilişkin  açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşları hastanelere fazla ödeme yapmamaları konusunda uyardı.

Vali Gül, “Covid-19 hastalarının özel hastanelerde tedavileri için devletimiz kişi başı günlük 713-1761 TL arasında ücret ödemektedir. İlaçlar da ücretsiz verilmektedir. Özel hastanede tarama amaçlı test yapmak istemeniz durumunda ödeyeceğiniz azami ücret 250 TL. Lütfen fazla ödeme yapmayın” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.