Hava Durumu

Fahiş fiyatlar neden denetlenmiyor?

Dünya genelinde döviz kurunda meydana gelen dalgalanmanın ardından pek çok üründe fiyat artışları yaşandı. Vatandaşların temel tüketim maddeleri arasında yer alan sebze ve meyve fiyatları da yaşanan artışlardan nasibini aldı. Fırsatçılarında etkisi ile aşırı şekilde yükselen fiyatlar, vatandaşların cebini yakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2020 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2020 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Fahiş fiyatlar neden denetlenmiyor?

 

Dünya genelinde döviz kurunda meydana gelen dalgalanmanın ardından pek çok üründe fiyat artışları yaşandı. Vatandaşların temel tüketim maddeleri arasında yer alan sebze ve meyve fiyatları da yaşanan artışlardan nasibini aldı. Fırsatçılarında etkisi ile aşırı şekilde yükselen fiyatlar,  vatandaşların cebini yakıyor.

Son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılar ekonomiyi etkilemeye devam ediyor. Vatandaşların cebine yansıyan fiyat artışları nedeniyle vatandaşlar, çarşı ve Pazar alışverişlerini yapamaz duruma geldiler. Geçmişte tarım ve üretim ülkesi olarak anılan Türkiye’de fiyatların bu denli artması, yanlış tarım politikaları ve fırsatçıların önüne geçilememesine dayandırılıyor. Market ve pazarlara giden vatandaşlar, uygun fiyattan ürün bulmakta güçlük çekiyor.

TEMEL TÜKETİM MADDELERİ YÜKSEK FİYATTAN SATILIYOR

Seralardan gelen tarım ürünleri ve mevsimlik tarım ürünleri, yüksek fiyatlardan satışa sunuluyor. Sera ürünü salatalık 5 lira 50 kuruştan satışa sunulurken, domates ise 3 lira 60 kuruştan tezgahlardan yerini alıyor. Temel tüketim ürünlerine gelen zamlar nedeniyle vatandaşların yapmış olduğu küçük çaplı temel gıda ürünlerinden olan alışverişlerin bedeli 50 TL’ye kadar yükseliyor. Yaşanan fiyat artışlarına karşın tedbirler alınmaması ise vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

FIRSATÇILARIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

2018 yılından bu yana süren fiyat artışları nedeniyle alışveriş yapmaktan çekindiklerini belirten vatandaşlar, “Sebze ve meyve fiyatları başta olmak üzere tüm ürünlerde fiyatlar bir anda yükseldi. Bazı ürünlere yüzde 150’den fazla zam yapıldığı Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda ortaya konuldu. Aşırı fiyat artışlarına karşın bakanlıkların denetimler yapacakları açıklandı ancak bu çalışmada söz de kaldı. Kısa süreli denetimlerin ardından fahiş fiyatlı satışlar hala devam ediyor. Artık buna bir çözüm bulunmalı” açıklamasında bulundular.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.