Hava Durumu

Esnafın zam isyanı…

1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarına yüzde 15 oranında zam yapılmıştı. Elektrik fiyatlarına yapılan zamlar, başta sanayici olmak üzere üreticilerin tamamını olumsuz etkiledi. Gaziantep üretiminin önemli basamaklarından olan Ayakkabı üreticileri de elektrik fiyatlarına yapılan zamdan olumsuz etkilendiler.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın zam isyanı…

Gaziantep’te faaliyet gösteren çok sayıda esnaf, artan maliyetlerden şikayetçi. Döviz kurunda meydana gelen yükselişler ile baş gösteren artışlar, sanayicileri, esnafı ve vatandaşları olumsuz etkiledi. Son olarak elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 15 oranındaki zam tüm kesimlerin belini büktü. Artış ile birlikte üreticiler elektrik fiyatlarının neden olduğu artışlardan dert yanarken, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, gazetemize açıklamalarda bulundu.

“ESNAFA KOLAYLIK SAĞLANMALI”

İnce, “Esnaf işletmelerinde elektrik, su, doğalgaz faturalarında ayrıcalık sağlanması küçük esnafın korunması adına artık bir gereklilik oluşturmaktadır. Kısa süre önce elektriğe gelen zam dışında, doğalgaza da zam gündemdedir. Enerji fiyatlarına gelen son zamlar ayakkabıcı perakendecisini ve ayakkabı imalatçısını derinden sarsmıştır. Başta belediyelerimiz olmak üzere su fiyatlarında, devletimiz enerji fiyatlarında esnaf ve sanatkarlarımıza esneklik getirecek kararlar almasını temenni ediyoruz.”

CAN SUYU KREDİ BEKLENTİSİ

 “Esnaf destek, teşvik ve ekonomik paketlerde yer almalıdır. Perakende yasasının bir an önce yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Ayakkabıcı esnafı az sermayesi ile ayakta durmada zorluk yaşamaktadır. Esnaf olarak sıfır faizli can suyu kredisi devletimizden bekliyoruz. Sosyal güvenlikte eşitlik sağlanmalıdır. Bağ-Kur’lu esnafımız en uzun gün sayısını ödemesine rağmen, emekli olduğunda en düşük aylığı almaktadır. Devlet, Anayasanın 173 maddesi gereğince esnafa sahip çıkmalı koruyup kollamalıdır. Küçük esnafa sahip çıkılmazsa büyük olmaz.  Kurban bayramı öncesi, ayakkabı piyasasında canlanma, hareketlik bir doping etkisi yapmasını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.