Hava Durumu

Esnafın yüzü güldü...

Gaziantep’te turizm sezonu açıldı. Eylül ayında başlayan ve Kasım ayına kadar devam edecek sezonda, yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesi bekleniyor. Turların giderek arttığı kentte, esnaf durumdan memnun olurken, otellerde ise doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın yüzü güldü...

İlkbahar ve sonbahar aylarında turizm sezonunun açıldığı Gaziantep’te, Eylül ayı itibariyle turlar yeniden başladı. Geçtiğimiz yıldan bu yana ülkeyi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle turist sayısının düştüğü kentte, turist hareketliliği yaşanıyor. Yaşanan hareketlilik esnafı memnun ederken, otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

“TURİSTLER DURUMDAN MEMNUN”

Gaziantep Otelciler  Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, turist hareketliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Gaziantep’te tüm otellerimizde doluluk oranı üst seviyede. Gastronomi kenti Gaziantep’te Eylül ve Ekim aylarında yaşanan kültür turları sayesinde kentte esnaf altın çağını yaşıyor. Otellerimizde ki yönetim ve çalışanların büyük özverisi ile gelen misafirlerimizi hem pandemi kurallarına uyarak hem de güler yüzlü ağırlamamızla mutlu ediyoruz. Gaziantep’e bir kez gelen turist önümüzde ki yıl için de program yapıyor. Bu bizim ve kentimiz adına oldukça önemli.”

“TANITIM BROŞÜRLERİ DAĞITILMALI”

Kentin tanıtımına daha çok önem verilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Gaziantep İl Turizm Müdürlüğümüz kentin tanıtımına yönelik hazırlanan broşürleri otellere ve diğer turizm alanlarına dağıtmalı. Kentimize gelen yerli ve yabancı turistler alacakları bu tanıtım broşürleri ile gittikleri yerlerde Gaziantep’in tanıtımını en iyi şekilde yapacaklardır. Bu konuda yetkililerin ilgisini bekliyoruz” dedi.

Kasım ayı ortalarına kadar devam edecek olan turlar ile birlikte esnafın işlerinin daha da açılması bekleniyor.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.