Hava Durumu

Esnafın sesini duyun!

Gaziantep'te faaliyet gösteren binlerce esnaf, Koronavirüs Salgınından olumsuz etkiledi. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında kent genelinde 5 bin iş yeri kapandı. İş yerlerinin kapanmasıyla geçim kaynağı kalmayan esnaf, mağdur oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2020 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2020 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın sesini duyun!

Gaziantep'te faaliyet gösteren binlerce esnaf, Koronavirüs Salgınından olumsuz etkiledi. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında kent genelinde 5 bin iş yeri kapandı. İş yerlerinin kapanmasıyla geçim kaynağı kalmayan esnaf, mağdur oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Salgını, ekonomik yaşamı olumsuz etkiledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında binlerce işletme kapandı, kapanmayan iş yerlerinde ise işlerin azalması ve Sokağa Çıkma uygulamalarından olumsuz etkilendi.

5 BİN İŞLETME KAPANDI

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden edinilen bilgilere göre, berber, kuaför, kafeler, kahvehane, kantinci, servisçi ve diğer esnaf grupları olmak üzere 5 bin işletmenin kapandığı öğrenildi.

MAAŞ DESTEĞİ TALEBİNDE BULUNULDU

GESOB tarafından yapılan girişimlerde iş yeri esnaf için aylık en az asgari ücret, yanında çalışanlar için ise 1000 TL destek talebinde bulunuldu.

ESNAFA MAAŞ DESTEĞİ TALEBİ

Esnafın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundan GESOB'tan yapılan açıklamada esnafın ciddi anlamda sıkıntı içerisinde olduğunu kaydedildi. Açıklamada, "Esnafa yönelik kimi maddi ve gıda kolisi yardımları yapılıyor. Şahinbey Belediyesi tarafından 1000 lira maddi destek verildi. Kısıtlı maddi yardım ve gıda kolisinin esnafın sorunları için kesin çözüm değil. Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve CİMER’e yazdığımız yazıda resmi kapanan işyerlerine 3500 TL veya en azından asgari ücret, yanında çalışanlara da 1000’er lira aylık verilmesini talep ettik."

KREDİLERDEN FAYDALANAMAYAN ESNAFLAR VAR!

Kent geneline 5 bin işletmenin kapandığının belirtildiği açıklamada, “Esnafımız zor durumda. Esnafa can suyu kredisi verildi ama bunu alan var, alamayan var. 25 bin lira destek kredisini ödeyemeyeceğini düşünerek başvurmayan çok sayıda esnafımız var. Esnafımız dört gözle bakanlıktan gelecek haberi bekliyor. İnşallah esnafımızın sesine kulak verilir. Bayrama buruk girmek istemiyoruz" ifadelerine yer verildi.

A.DUMAN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.