Hava Durumu

Esnafın kafası karıştı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 ay süre ile esnafa 1000 TL hibe desteği ve büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde ise 500 TL olmak üzere kira desteği sunulacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnafı az da olsa sevindirirken, hangi meslek gruplarının bu yardımlardan faydalanıp faydalanmayacağı konusu kafalarda soru işaretleri yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2020 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2020 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın kafası karıştı…

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa 3 ay boyunca 1000 TL destek hibe desteği ve büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde ise 500 TL olmak üzere kira desteği sunulacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, esnafı sevindirirken hangi kesimlerin bu yardımlardan faydalanacağı konusunun netlik kazanmaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Gaziantep Esnaf Odalar Birliği, esnafa yönelik atılan adımların olumu bulurken, kimlerin desteklerden faydalanacağı konusunu netleştirmek için görüşmeler yaptıklarını ifade ettiler.

ESNAFTAN KAPSAMLI DESTEK VURGUSU

İlk kez bu desteklerden faydalanacak olan kimi meslek grupları buruk bir sevinç yaşadı. Mart ayından bu yana olumsuz ekonomik tablo ile mücadele eden esnaf, 1000 TL’lik desteğin yeterli olmayacağını, daha kapsamlı desteklerin sunulması gerektiğini vurguladılar. Kısıtlamaların en başından bu yana zarar eden Kahvehanelerin destek kapsamında bulunmadığı öğrenildi. TESK Yönetiminin bu noktada esnafın desteklerden faydalanabilmesi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

“ZORLU SÜRECİ DAYANIŞMA İLE ATLATACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destekleri değerlendiren Gaziantep Valisi Davut Gül, zorlu süreçten geçen esnafa destek sunulduğunu kaydetti. Vali Gül,  “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla; Pandemiden etkilenen küçük esnafımıza destek olmak için üç ay boyunca aylık 1000 TL yardım yapılacaktır. İş yeri kira olan esnaflarımıza üç ay boyunca aylık 750 TL yardım yapılacaktır. Bu zor süreci hep birlikte dayanışmayla atlatacağız” ifadelerini kullandı.

“BENZER BİR DESTEK PAKETİNE İHTİYAÇ VAR”

Esnafa yönelik desteklere ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise, “Esnafımıza yönelik açıklanan destekler çok önemli. Ancak ekonomi bir bütündür ve büyük küçük her işletme de bu bütünün bir parçasıdır. Oda ve Borsa Üyesi işletmelerin de benzer bir destek paketine ihtiyacı vardır. Dilerim yakın zamanda bu yönde bir paket açıklanır” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.