Hava Durumu

Esnafın destek beklentisi sürüyor

Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, kahveci esnafının durumuna ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Pandeminin başladığı 2020 Mart ayından bu yana Kahvehanelerin iş yapamadıklarını, uzun bir süreden bu yana kapalı olduklarını kaydeden İsabeşe, esnafın yaşadığı zararın tanzimi için hibe kredi desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2021 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafın destek beklentisi sürüyor

2020 Mart ayında ülkemizde görülmeye başlanan Covid-19 Salgınının etkileri devam ediyor. Salgın ile birlikte insanların yoğun şekilde zam geçirdiği kahvehaneler, kafeler, internet kafeler kapatılmıştı. Kapanmaların ardından esnaf zor günler yaşarken, Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi, esnafa destek vermişti. Aradan geçen süreçte esnafa bir destekte hükümetten gelmiş, 3 ay süre ile esnaflara kira ve nakdi destek sağlanacağı açıklanmıştı.

İŞLETMELERİN AÇILIŞI İÇİN TARİH VERİLMEDİ

Esnafın sorunlarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Kahveciler Odası Başkanı Mustafa İsabeşe, işyerlerinin ne zaman faaliyetlerine başlayacağı konusunda bir net bir açıklama olmadığını söyledi. İsabeşe, “Kasım ayından yapılan kabine toplantısının ardından iş yerlerimizde faaliyetlerimize son verdik. Karar sonra işletmelerimizin yeniden açılacağı tarih ile ilgili hükümetten resmi bir açıklama bekliyoruz. Bu yönde bir açıklama olmazken, Şubat ayı itibariyle yeniden normalleşmenin başlayacağını düşünüyoruz.”

DESTEKLER ÖNEMLİ

Esnafa yönelik desteklerin önemli olduğunu kaydeden İsabeşe, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan üç ay süre ile esnafımızın faydalanacağı kira desteği ve hibe ile esnafımıza katkı sunulmuş olacak. Ocak ayı itibariyle desteklerden faydalanacağız. 750 TL kira desteği ve 1000 TL destek olmak üzere 1750 esnafa destek sağlanmış olacak. Öte yandan Şahinbey Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, esnafımıza 1500 TL maddi destekten bulunuyorlar. Esnafa yönelik bu destekler bizler için önemli. Bu desteklerin yanı sıra vergi, SGK ödemelerinin ertelenmesi, esnafa ertelemeli hibe-kredi desteklerinin verilmesi yönünde taleplerimiz sürüyor. Umuyoruz ki bu talebimiz dikkate alınır ve sıkıntılarımız bir nebzede olsa azalır” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.