Hava Durumu

ESNAFI MEMNUN ETMEDİ

Gaziantep’te bulunan toplu taşıma araçlarında ulaşım bedellerine zam yapıldı. Ancak yeni uygulama esnafı memnun etmedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarına biniş başına verilen 30 kuruş desteğin sona erdiğini kaydeden esnaf temsilcileri, zam kararının iptal edilmesi için başvuruda bulunacaklarını söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
ESNAFI MEMNUN ETMEDİ

Gaziantep’te bulunan toplu taşıma araçlarında ulaşım bedellerine zam yapıldı. Ancak yeni uygulama esnafı memnun etmedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarına biniş başına verilen 30 kuruş desteğin sona erdiğini kaydeden esnaf temsilcileri, zam kararının iptal edilmesi için başvuruda bulunacaklarını söylediler.

Gaziantep’te bulunan toplu taşıma araçlarında biniş ücretlerine zam yapıldı. Buna göre Özel Halk Otobüslerinde tam biniş 2 lira 80 kuruş,  indirimli biniş 2 lira 30 kuruş, öğrenci binişleri ise 1 lira 75 kuruş olarak belirlendi. Belediye otobüslerinde ve tramvaylarda ise tam binişler 2 lira 50 kuruş, indirimli binişleri 2 lira, öğrenci binişleri ise 1 lira 40 kuruş oldu.

Seçim döneminin sona ermesinin ardından zamlar peş peşe gelmeye başladı. Gaziantep’te son olarak ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nden bildirilen ücret tarifelerine göre; Özel Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri ve tramvaylarda biniş ücretleri yükseldi. Buna göre; Belediye Otobüsü ve tramvaylarda 2 lira 10 kuruş olan tam biniş ücreti 2 lira 50 kuruş, 1 lira 70 kuruş olan indirimli biniş ücreti 2 lira, 1 lira 30 kuruş olan öğrenci biniş ücreti ise 1 lira 40 kuruşa yükseldi. Özel Halk Otobüslerinde ise, 2 lira 50 kuruş olan tam biniş ücreti 2 lira 80 kuruş, 2 lira olan indirimli biniş ücreti 2 lira 30 kuruş, 1 lira 60 kuruş olan öğrenci biniş ücreti 1 lira 75 kuruşa yükseldi.

3 BİNİŞLİK BİLET FİYATI 13 LİRA OLDU

Kırsal kesimlere yolcu taşıyan belediye ve özel halk otobüslerinde biniş ücretleri arttı. Buna göre, tam biniş ücreti 3 lira 50 kuruştan 4 lira 75 kuruşa, indirimli binişler 2 lira 60 kuruştan 3 lira 50 kuruşa yükselirken, öğrenci biniş ücreti sabit kaldı. Öte yanda üç binişlik manyetik biletin fiyatı yüzde 30 oranında artış göstererek 10 liradan 13 liraya yükseldi.

“İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYACAK ORANDA BİR ZAM VERİLMEDİ”

Fiyat artışlarına ilişkin olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, uzun süreden bu yana biniş ücretlerine zam yapılmasını beklediklerini söyledi. Dündar, “Bugün itibariyle zamlı biniş ücretleri yürürlüğe girdi. Yapılan zam bizim talebimizi karşılamıyor, son yıllarda yaşanan artışlara oranla düşük bir rakam. 2011 yılında öğrenci biniş ücretleri 1 lira 50 kuruş iken bu gün 1 lira 75 kuruşa yükseldi. Bizler yaşanan artışların bir kısmının da belediye tarafından suspanse edilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri böyle bir düşüncelerinin olduğunu ancak henüz net olmadığını ifade ettiler. Beklentilerimizi ve ihtiyaçlarımızı karşılayan bir zam verilmedi.”

“30 KURUŞLUK BİNİŞ DESTEĞİ SONA ERDİ”

Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarına biniş başına verilen 30 kuruş desteğin sona erdiğini kaydeden Dündar, “30 kuruşluk belediye desteği sona erdi. Desteğin çekilmesi ile birlikte zamdan çok indirim sağlanmış gibi bir durum ortaya çıktı. Biniş desteği Temmuz ayı itibariyle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi’nden önümüzdeki günlerde biniş desteği konusunda yeni bir açıklama yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“ZAM ORANINI KABUL ETMİYORUZ”

Gaziantep Otobüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ise, zam kararının iptal edilmesi için başvuruda bulunacaklarını söyledi. Çolak, “Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım ücretlerine yapılan zam oranını az buluyoruz. HAVAŞ’a yüzde 30 zam yapılırken, taksiler yüzde 30 zam alırken, zarar ediyor gerekçesi ile Gazi Ulaş’a destekleme verirken, bizlere yüzde 11 oranında zam yapılmasını kabul etmiyoruz. Bu zammın uygulanmasını istemediğimize dair dilekçe verdik, UKOME kararı bize gelirse noter kanalıyla zammı geri iade edeceğiz. Gaziantep’te yüzbinlerce kişiyi ücretsiz taşıyoruz. Belediye otobüsleri destekleme alıyor, bize verilen zam oranı ortada.30 kuruşluk desteklemelerde sona erdi. Zamlı fiyat bugün itibariyle uygulanıyor” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.