Hava Durumu

Esnafa sicil engeli…

Prim borcu bulunan esnaf ve sanatkârların emekli olabilmesi için Kamu bankaları ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan protokol imzalanmıştı. Söz konusu protokol kapsamında esnaf ve sanatkârlar, prim borçlarını kredi ile yapılandırarak emekli olabilecekti. Protokolün ardından bankalara giden çok sayıda esnaf ve sanatkârların, sicil sorunu nedeniyle bu haktan faydalanamadıkları öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafa sicil engeli…

Kamu bankaları ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan protokol ile prim borcu bulunan esnaf ve sanatkârların emekli olabilmesinin önü açılmıştı. Söz konusu protokolün ardından prim borçlarını yapılandırarak emekli olmak isteyen esnaf ve sanatkârlar, başvuru için bankalara akın etti. Bankalara başvuruda bulunan esnaf ve sanatkârların sicil sorunu nedeniyle bu haktan faydalanamadıkları ortaya çıktı.

KARAR ESNAFI MEMNUN ETMİŞTİ!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi döneminde esnaf ve sanatkârlarımızın birikmiş prim borcunu kredi ile yapılandırarak emekli olabilmesi için 3 kamu bankası ile SGK arasında imzalanan protokol, emekliliği dört gözle bekleyen esnafımızı memnun etmişti.”

“SİCİL BAHANESİ İLE KREDİLER KISITLANMAMALI”

Kredilerden faydalanmak isteyen esnafın sorunla karşı karşıya kaldığını kaydeden Palandöken, “Ancak kredi çekerek bu hakkı kullanmak isteyen çok sayıda esnafımız sicil engelinden dolayı krediye ulaşamadığı yönünde yoğun bir başvuru var. Esnafımızın emekliliği için çok önemli bir kolaylık olan ve kamu bankaları tarafından verilen krediler sicil bahanesi ile kısıtlanmamalı” ifadelerini kullandı.

“ESNAFA TANINAN KOLAYLIKLAR ENGELLENMEMELİ”

Gaziantep’te faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar duruma tepki gösterdi. Gazetemize konuşan esnaf, “Sicil sorunu nedeniyle desteklerden faydalanmakta güçlüklerle karşılaşıyoruz. Pandeminin neden olduğu sorunlar nedeniyle güç duruma düşen esnaf ve sanatkârlara tanınan haklardan faydalanamıyoruz. Sorun sicil olarak gösteriliyor. İçinde bulunduğumuz bu zorlu şartlarda, sicilin sorun edilmemesi, esnafa tanına hakların engellenmemesi gerekiyor” şeklinde konuştular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.