Hava Durumu

Esnafa ruhsat kolaylığı

Şehitkamil Belediyesi Ağustos Ayı 2.Birleşim Toplantısında, 31.12.2019 tarihine kadar ruhsat almak isteyen esnafa yüzde 50 oranında iskonto yapılarak kolaylık sağlanması yönünde karar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2019 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnafa ruhsat kolaylığı

Şehitkamil Belediyesi Ağustos Ayı 2.Birleşim Toplantısı Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemde yer alan 15 madde ve gündem dışından gündeme alınan 1 madde olmak üzere 16 madde görüşüldü. Toplantıda konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Esnafın genel sıkıntılarını hafifletmek, işletmelerin kayıt altına alınabilmesi amacıyla, belediye meclisinde 31.12.2019 tarihine kadar olan dönemde mevcut fenni muayene ücretlerinin yüzde 50 oranında düşürülerek uygulanması ile ilgili konuyu gündeme alıyoruz. Bununla iş yeri ruhsatlarının alınmasıyla ilgili geniş bir tarama yapıyoruz. Son dönemde Suriyeli Mültecilere ait iş yerlerinin kentte artması münasebetiyle uyguluyoruz. Esnaflara gittiğimizde ruhsat almak istediklerini, geçmiş dönemlerde olduğu gibi iskonto yapılması halinde geçişlerin daha hızlı olacağını belirttiler. Sizlerde uygun görürseniz, tarife komisyonundan daha çıkmış olan karar üzerinden iskonto yapılacak. Yarından itibaren tarife üzerinden ½ oranında indirim yaparak daha fazla vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz” diye konuştu.  

KOMİSYON GERGİNLİĞİ

Toplantıda gündemin 6.maddesi tartışma konusu oldu. CHP’li meclis üyeleri, Bedirkent Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilave revizyon planına itiraz ettiler. Meclis üyeleri, hazırlanan plan ile ilgili gerekli bilgilerin kendilerine verilmediğini belirttiler. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise CHP grubunun imar komisyonunda üyesinin bulunduğunu, komisyonda gerekli olan tüm bilgilerin komisyon üyesine sağlandığını, komisyonların teknik olarak çalıştığını belirtti. Söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.