Hava Durumu

“Esnafa, akaryakıt desteği verilmeli”

Son aylarda akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar esnafın belini büküyor. Kent genelinde faaliyet gösteren şoför esnafı, mazot fiyatlarının 7 lira seviyelerine yükselmesi ile birlikte zor günler yaşıyor. Gaziantep Otobüs Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, “Esnafımız kan ağlıyor, zararına iş yapıyorlar. Acilen esnaflara akaryakıt desteği gerekiyor. Esnafların ayakta durabilmesi için destek verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2019 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Esnafa, akaryakıt desteği verilmeli”

Son aylarda akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar esnafın belini büküyor. Kent genelinde faaliyet gösteren şoför esnafı, mazot fiyatlarının 7 lira seviyelerine yükselmesi ile birlikte zor günler yaşıyor.  Gaziantep Otobüs Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, “Esnafımız kan ağlıyor, zararına iş yapıyorlar. Acilen esnaflara akaryakıt desteği gerekiyor. Esnafların ayakta durabilmesi için destek verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan art arda zamlar, esnafların belini büktü. Son olarak mazot fiyatlarına 12 kuruş, benzin fiyatlarına yapılan 35 kuruşluk zam ile birlikte maliyetleri iyiden iyiye artan esnaflar iş yapamaz hale geldiler. Gaziantep Otobüs Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, esnafın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“NAKLİYE FİYATLARI DEĞİŞMİYOR”

Göğüş, “Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar, esnaflarımız önemli ölçüde etkiliyor. Akaryakıt giderleri ne yazık ki esnaflarımızın önemli maliyet kalemini oluşturuyor. Sürekli olarak fiyat değişimlerinin yaşandığı için maliyetimiz artıyor. Maliyetlerdeki bu artışlara rağmen nakliye fiyatları değişmiyor. Akaryakıt fiyatları yükseldiği zaman esnafın elde ettiği yüzde 5-10’luk kazanç erimiş oluyor.”

“ESNAF ZOR DURUMDA”

Yurt içi taşımacılığı konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Göğüş, “Nakliyat fiyatlarının sabit kaldığı bu süreçte tüm maliyetlerimizde artış meydana geldi. Mazot fiyatları başta olmak üzere artan fiyatlar nedeniyle olan esnafa oluyor. Kazançlar azalan esnaf, artan maliyetler karşısında daha da zor bir duruma düşüyorlar. OSB’den iş alıyoruz, maliyet artışlarının yanında nakliye ücretlerine zam yapılmaması en büyük sorunumuz oluyor.”

KAZANÇ SABİT, MALİYETLER ARTIYOR

“Mazot zamları ile birlikte kazancımızda azaldı. 5 bin lira ciromuz varsa bunun 4 bin 500 lirası akaryakıta gidiyor. Köprü, akaryakıt, malzeme masrafları değerlendirildiği zaman esnafımız kan ağlıyor. Zararına iş yapıyorlar. Gerekli yerlere müracaat ettik, çeşitli platformlarda konuyu dile getirdik. Acilen esnaflara akaryakıt desteği gerekiyor. Esnafların ayakta durabilmesi için destek verilmesi gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.