Hava Durumu

Esnaf, UKOME kararına tepkili…

Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Suburcu Caddesi’ni Cumartesi günleri saat 12.00 –18.00 arasında sivil araç trafik akışına kapatılmasına karar vermişti. UKOME kararı ile uygulamanın Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine karar verildi. UKOKME’nin kararından sonra söz konusu caddenin kapatılmasına Suburcu Caddesi’ndeki esnaf tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2019 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2019 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf, UKOME kararına tepkili…

Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) Suburcu Caddesi’ni Cumartesi günleri saat 12.00–18.00 arasında sivil araç trafik akışına kapatılmasının Kurban Bayramı’ndan sonra kapatılmasına karar verdi. Kurban Bayramı’ndan sonra kapatılacak olan caddenin sadece sivil araçlar için geçerli olduğunu belirtirken toplu aşıma araçları, itfaiye ve ambulans gibi araçların ulaşıma açık olduğunu açıkladı. Kurban Bayramı’ndan sonra Suburcu Caddesi’nin ulaşıma kapatılmasına esnaf tepki göstererek yapılacak olan uygulamanın esnafa zarar vereceğini söylediler.

“Esnaf İçin Yanlış Bir Uygulama”

Nuri Korkmaz, “ Ben otoparkı olan bir esnafım. Suburcu Caddesi’nin ulaşıma kapatılması bütün işlerin yarıya düşmesi demektir çünkü buraya yabancı misafirlerde geliyor. Gaziantep Kalesi’ne, Bakırcılar Çarşısı’na, Almacı Pazarın’a ve Gaziantep’in en çok gezilecek yerlerine ulaşım bu cadde üzerinden sağlanıyor. Kurban Bayramı’ndan sonra Gurbetçi vatandaşlar ve turistler buraya gelecekler. Yol ulaşıma kapalı olunca müşteriler ve esnaf çok kötü etkilenecek. Misafirler ve vatandaşlar araçlarını otoparka bırakıp ailesiyle rahat bir şekilde gezemeyecekler. Trafik yoğunluğu Suburcu Caddesi’ne Talep olduğundan dolayı oluyor. Bu yolu kapatınca vatandaş Alışveriş Merkezleri’ne gidecek. Suburcu Caddesi esnafı ise çok olumsuz etkileyecek. Bu uygula çarşı esnafının da işlerini düşürecektir. Suburcu Caddesi’nin ulaşıma kapatılması yanlış bir uygulamadır. Esnafımız için çok kötü bir durum” dedi.

"Küçük Esnaf Yok Olacak”

İbrahim Özpay, “Sadece Cumaertesi günleri ulaşıma kapatılacak olan çok yanlış bir çalışmadır. Trafik yoğunluğu bu şekilde çözülemez. Söz konusu cadde de ki trafik yoğunluğunu azaltmak için Suburcu Caddesi, Şehirler Caddesi ve Karagöz Caddeleri’nin tek yönlü yapılması çözüm olacaktır. Tek yönlü devam eden yol Şehreküstü’ye kadar trafiği rahatlatacaktır. Eski Adliye’nin önündeki yolla Suburcu Caddesine giden yol çakışıyor. Gaziler Çarşısı’ndan gelen araçlar trafik yoğunluğunu arttırıyor. Trafik yoğunluğuna çözüm bulacakken esnafımız mağdur edilecek. Esnaf olarak zaten çok zor günlerden geçiyoruz. Esnafın borçlarla başı dertte olurken caddeyi ulaşıma kapatarak ekmek kazanamayacağız. Birkaç tane devamlı müşterimiz olmasa iş yapamıyoruz. Bu tamamen müşterilerin hepsini Alışveriş Merkezleri’ne yönlendirerek küçük esnafı yok edecek. Ben araçla ve otoparka gelen müşterilerle para kazanıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 “Esnaf Olumsuz Etkilenecek”

Ali Durmuş, “ Suburcu Caddesi’nin ulaşıma kapatılması bütün esnafımızı kötü etkileyecektir. Esnafımız hafta sonu yoğunluktan dolayı daha fazla iş yapmaktadır. Araçlarıyla gelen müşteriler alışverişlerini yapabiliyorlardı. Suburcu Caddesi’nin açık olması gerekiyor. Trafik yoğunluğunun yaşanmasındaki amaç sivil araçların caddeyi kullanması değildir. Yapılan çok geniş kaldırımlar ve yol kenarında bulunan parkomatlar trafiği felç ediyor. Esnafımızın mağdur olmasını yerine yol genişletme çalışmaları yapılsın. Burası tek yön bir cadde ve cumartesi trafik kilit hale geliyor. Fakat Suburcu Caddesi’nin sivil araçlara kapatılıp alternatif yollara yönlendirilmesi esnafın satış yapmasını zor hale getirecek. Esnaf bu durumdan çok etkileneceğiz” diye konuştu.

“Trafik Çözülür Ama Esnaf Etkilenir”

Fuat Nizamoğlu, “ Suburcu Caddesi çok önemli bir yer. Vatandaşın ve turistlerin sürekli oalrak alışveriş yaptığı mağazaların bulunduğu bir caddedir. Bu cadde de haftanın her günü trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Cumaertesi günlerindeyse trafik tamamen kilit duruma geliyor. UKOME tarafından yapılcak olan uygulama ise Suburcu Caddesi üzerindeki bütün esnafı olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. UKOME’nin Suburcu Caddesi’nden, Şehreküstü Mahallesi’ne kadar olan bu trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmayı hedeflediği görülüyor. Suburcu Caddesi’nin sivil araçların ulaşıma kapatılması burada bulunan bütün esnafımızı etkileyecektir. Bu konuya trafik yoğunluğunu gidermek için bakıldığından mantıklı geliyor ama esnafın ve müşterilerin tepki göstereceğini tahmin ediyorum. Trafiğin sıkışması ise bizim işlerimiz hep durma noktasına getiriyor. Belki uygulama esnafa iyi netice verebilir. Denemeye tabi tutulan yolun güzel netice vermesini bekliyoruz. Sadece Cumaertesi günleri trafiğe kapatılmasının sonucu iyi olursa trafik çözülür ama esnaf bundan olumsuz etkilenirse biz de gereken tepkiyi gösteririz” dedi.

“Yol Genişletme Çalışması Daha Faydalı Olur”

Mesut Biroğlu, “ Suburcu Caddesi’nin ulaşıma kapatılması bizi çok kötü etkileyecek. Sadece esnafımızı değil alışveriş yapmak isteyen müşterilerimizi de etkileyecek. Müşteriler araçlarıyla gelip alışveriş yapıp gidiyorlardı. Cadde kapatıldığı zaman müşteriler alternatif yolları kullanarak alışveriş yapamayacak biz de satış yapamayıp zor duruma geleceğiz. Trafik yoğunluğuna bir çare aranırken biz olumsuz etkileneceğiz. Caddenin iki tarafında bulunan parkomatlar trafik yoğunluğuna neden oluyor. Suburcu Caddesi’nde iki şerit olan yol Karagöz Caddesi’nde tek şerit oluyor. Trafiği ulaşıma kapatmak yerine yol genişletilme çalışmaları yapılsa daha yararlı olur” diye açıkladı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.