Hava Durumu

Esnaf nasıl geçinecek?

Koronavirüs Salgınının etkisinin son haftalarda artması ile birlikte bir dizi yeni önlemler alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alımına izin verilmeyeceğini açıkladı. Söz konusu uygulamanın esnafın durumunu olumsuz etkilediğini belirten . Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın zam ve destek taleplerinin karşılık bulamadığını, böyle giderse esnafın geçinemeyecek duruma geleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf nasıl geçinecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözler toplu taşıma esnafına çevrildi. Gaziantep’te de başlatılan uygulama ile otobüslere ayakta yolcu alınmadı. Söz konusu uygulama ile birlikte otobüs duraklarında yoğunluklar meydana gelirken, hem vatandaş hem de esnaf uygulamaya tepki gösterdi.

ESNAF ZOR DURUMDA…

Yeterli sayıda ulaşım aracının bulunmadığı Gaziantep’te, sınırlı sayıda yolcu alınması ile ilgili konu tepki çekerken, ayakta yolcu alınmasının yasaklanması bu tepkilerin artmasına neden oldu. Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, uygulamanın esnafı olumsuz etkilediğini böyle giderse büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

“GİDERLER ARTTI”

Açıklamalarda bulunan Çolak, “Esnafımız gerçekten zor durumda. Ekonomik koşullara bakıldığında akaryakıt fiyatları yükseldi, dolar, avro gibi para birimleri yükseldi. Sabahın erken saatlerinde seferlerine başlayan araçlarımız gece yarısına kadar, sürekli sefer halindeler. Araç parçalarını döviz üzerinden satın alıyoruz, akaryakıt ücretleri aynı bedele göre artıyor. Şoför aylığı, diğer bedeller devam ederken böylesi bir yasak geldi. Esnafa ne destekleme ne de zam veriliyor. Böyle bir durumda bizler nasıl geçineceğiz?”

“ESNAFA DESTEK VERİLMELİ”

Toplu taşıma esnafının kriz içerisinde olduğunu ifade eden Çolak, “Esnafımız, pandemi sürecinden olumsuz etkilendi. Süreç içerisinde toplu taşıma araçlarına getirilen kısıtlamalar, zaten az olan gelirlerimizin daha da azalmasına neden oldu. Pandeminin tehlikelerini biliyoruz, alınan kararların gerekçelerinin farkındayız ancak esnafın bu noktada desteklenmesi önemli. Bugün Ankara’da, İstanbul’da, Kayseri’de esnafa yönelik destekler var. Gaziantep’te böyle bir destek söz konusu olmuyor. Üç ay için verilen 1000 TL’lik destek dışında esnafa herhangi bir destek sunulmadı.

“ZAM GÜNDEME ALINMALI”

Açıklamalarını sürdüren Çolak, “İyiden iyiye borç batağına sürüklenmiş olan esnafımızın kalkınması için destek şart. Eğer destek sunulamıyorsa, ulaşım ücretlerine zam yapılmasını istiyoruz. Aksi durumda esnafımız daha kötü duruma sürüklenecektir.”

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.