Hava Durumu

Eski TRT arazisi satıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nde ihale heyecanı yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan Başkanlığında düzenlenen Eski TRT Arazisi, Umut Mahallesi’nde bir arsa alanı ve Açık Hava Reklamları ihaleleri gerçekleştirildi. Eski TRT Arazisi İhalesini 20 milyon 400 bin TL bedelle Hanyap İnşaat, Açık Hava Reklamları ihalesini ise 60 milyon TL bedelle İnova Medya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Eski TRT arazisi satıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nde Eski TRT Arazisi, Umut Mahallesi’nde bir arsa alanı ve Açık Hava Reklamları ihaleleri gerçekleştirildi. İhale Komisyonunda Başkan Genel Sekreter Sezer Cihan Başkanlığında, Komisyon üyeliklerini ise Büyükşehir Belediye Başkanvekilleri Osman Toprak ve Latif Karadağ yaptı. Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeleri ise ihaleye gözlemci olarak katıldı.

AÇIK HAVA REKLAMLARI 59 MİLYON BEDELLE SATILDI

Gaziantep’in açık hava reklamları 10 yıllığına satışa çıktı. İhalede, 1451 adet reklam materyali, 60 milyon TL muhammen bedelle satışa sunuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki açık hava reklamlarını 10 yıllığına satışa sundu. İhaleye tek firma katıldı. Meral Ay’ın sahibi olduğu İnova Medya ihaleyi kazandı.

ESKİ TRT ARAZİSİ SATILDI

İhalede ayrıca 15 Temmuz Mahallesi’nde bulunan Eski TRT arazisi için de ihaleye çıkıldı. İhaleye 12 firma katıldı, Eski TRT arazisi için 20 milyon 400 bin TL teklif veren Hanyap İnşaata satıldı. Umut Mahallesi’nde yer alan arazinin satış ihalesine için 7 firma katıldı. Açık artırma ile yapılan ihaleyi 5 milyon 900 bin TL bedelle Kadri Çatak kazandı.

ŞEHRİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ARSA VE KONUT ALANLARINI TEMİN ETTİK

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen Açık Hava Reklamları ihalesinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Gaziantep, ekonomisi, sanayisi ile yükselen bir şehir. Bu yükselmenin karşılığında daha çok konut, daha çok imarlı bölge talebi oluyor. Biz de belediye olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve geldiği günden bu yana, şehrin sıkışan noktalarında birçok imar planı yaptık, parselizasyonlar yaparak şehrimizin ihtiyaç duyduğu konut alanları ve arsaları temin etmiş olduk. Bugünkü satışta görüldüğü gibi büyüme hızı devam ediyor. Hem Büyükşehir hem de ilçe belediyelerimizin satışlarına olan taleplere baktığımızda, Gaziantep’in inşaat sektörü aynı ivme ile devam ediyor. Sektörün içerisinde bulunduğu bazı sıkıntılar var, Sayın Başkanımızın başkanlığında sektörün ileri gelenleri ile toplantılar yaparak sorunlarını dinliyoruz. Görüşmeler doğrultusunda imara açtığımız bölgelerin alt yapısı, üst yapısı ile ilgili tüm sorunları gideriyoruz. Vatandaşlarımız ilerleyen zamanlarda arsa ve konut satışlarında sıkıntı çekmesin diye tüm bu hazırlıkları yapıyoruz.”

“KENTİN İHTİYAÇLARINI GİDERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çalışmaların devam ettiğini belirten Cihan, “Büyükşehir Belediyesi olarak arsa üretimi noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yakın dönemde de hem Kuzeyşehir’de hem de Geneyik Bölgesi’nde hem de Onkoloji Bölgesi’nde pek çok bölgeyi hayata geçirdik, buralarda TOKİ işbirliği ile konut yapımına devam edeceğiz. Kentin ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz.”

AÇIK İHALE USULÜYLE YAPILDI

Açık Hava İhalesi’ne ilişkin açıklamalarını sürdüren Cihan, “Açık Hava Reklam İhalesi, 10 yıl önce yapılmıştı. Bugün itibariyle 10 yıllık süre dolduğu için yeni bir meclis kararı almak suretiyle yeni bir ihale yapıldı. Şehrimizde bulunan billboard ve dijiboardların tekrar tüm kesimlerin katılabileceği bir açık usulüyle bir ihale yaptık. Tüm şartlar belli, bu şartlar ihaleye çıktık. Bedeli, uygun bir bedeldi. Bu ihaleye hem Gaziantep’teki ve Türkiye genelindeki reklam bedellerini inceleyerek çıktık. Gaziantep’ten ihaleye katılım oldu. Buradan elde edilen gelirlerin Gaziantep’te kalması açısından bir kazançtır. Şehrimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.