Hava Durumu

“Enerjisa, tazminat ödemeli”

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, kent genelinde aylardır süre gelen enerji kesintilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2016 yılında Kent Konseyi’ne sundukları raporu işaret ederek, “Elektrik kesintisi sebebiyle tüketicilere tazminat ödenmesi yasal bir haktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2021 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Enerjisa, tazminat ödemeli”

Tüketici Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bülent Yılmaz, elektrik kesintilerine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Yılmaz, kentin enerji sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kent Konseyi’nin Nisan 2016’da yapılan genel kuruluna sunduğumuz “Gaziantep’in enerji sorunları ve çözüm önerileri “konulu rapor neden aradan geçen 5 yıla rağmen dikkate alınmadı? Elektrik dağıtımı yüklenici firma olan enerjisa sözleşme şartlarını yerine getirmekte midir? Enerjisa’nın ihale yükümlülüğünü yerine getirip getirmediği denetleniyor mu? Enerjisa’nın imtiyaz sözleşmesini feshederek yeniden ihaleye çıkmayı düşünüyor musunuz? Elektrik kesintisi sebebiyle tüketicilere tazminat ödenmesi yasal bir haktır! Kayıp-kaçak sonucu oluşan zarar “dürüst” tüketiciye fatura edilmemelidir! Derneğimiz, elektrik hizmet sunumunu da bir “tüketici hakkı” olarak gördüğü için yıllardır bunun için de mücadele etmekte ve sadece eleştiri yaparak değil, çözüm önerilerini de ortaya koyarak “kamu hizmeti”ni devam ettirmektedir. 2016 Nisan’ında, bileşeni olduğumuz Gaziantep Kent Konseyi Enerji Çalışma Grubu olarak, “Gaziantep’in Elektrik Sorunları” konulu raporu, o tarihte Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurulu’nda sunmuş ve sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmıştık” dedi.

En büyük sorun kesintisiz elektrik

Yılmaz, “Sorunlarımızın bazıları, Gaziantep bölgesinin elektrik dağıtım imtiyaz hakkını alan yüklenici firma Enerjisa’dan kaynaklanmakta iken, bazı sorunlar ise Enerji Piyasası mevzuatında yapılması gereken yasal değişiklikler ile alakalıdır. Raporumuzda bu yasal değişiklik önerileri de yer almaktadır. En önemli sorun; sağlıklı ve kesintisiz elektrik arzı noktasında ortaya çıkmaktadır. Elektrik kesintilerinin tüketicilere önceden duyurulması, kesinti sebebiyle tüketiciler “tazminat” ödenmesi, sağlıksız enerji arzı sonucu ortaya çıkan elektrikli ev cihazlarının bozulması sebebiyle tüketicilerin uğradığı zararların tazmini ve kayıp-kaçak’ın bedelinin “dürüst” tüketicilere fatura edilmesi en öncelikli ve çözülmesi gereken sorunlardır. Kent Konseyi’ne, 2016’da sunduğumuz rapordaki sorunların, yenileri de eklenerek devam ettiğini görmek kabul edilecek bir durum değildir. Kent yöneticilerinin “durumdan vazife çıkararak” sorunun çözümünde etkin görev almaları artık kaçınılmaz bir hal almıştır” ifadelerine yer verdi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.