Hava Durumu

En çok proje Gaziantep’ten

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar için proje başvuruları için süreç başladı. Bugüne kadar 282 projeye 110 milyon TL hibe desteğinin verilirken, Gaziantep 114 proje ile en fazla proje hayata geçiren 2. İl oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2020 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
En çok proje Gaziantep’ten

En çok proje Gaziantep’ten

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar için proje başvuruları için süreç başladı. Bugüne kadar 282 projeye 110 milyon TL hibe desteğinin verilirken, Gaziantep 114 proje ile en fazla proje hayata geçiren 2. İl oldu.

21 Kasım tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’e göre 14. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar için proje başvuruları müracaat süresi başladı.

3 MİLYON TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ

Başvuru sürecine ilişkin Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Hibe programına Tarım ve Orman Bakanlığı’nın  herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvurabilecek. Tüzel kişiler başlığı altında ise küçük orta ölçekli işletme kapsamında yer alan anonim, limited ve kolektif şirketler ile kooperatif ve birlikler bulunuyor. Belirtilen tüzel kişilikler sadece kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili yatırım konularında başvuru yapabilecekler.  Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişirken, tüm yatırım konularında yatırımın niteliğine göre 3 Milyon TL’ye kadar hibe söz konusu olabilecek. Program bütçeleri KDV hariç rakamlardan oluşuyor ve Hibeye Esas Proje Tutarının azami % 50 si hibe olarak yatırımcıya ödenecek. Hibeye esas Proje Tutarı 250.000-TL altında olan başvurular ise kabul edilmeyecek.”

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

“7 Aralık 2020 tarihi itibarı ile başlayan başvuru süresi 90 gün olarak belirlenirken usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi elektronik ağ üzerinden yapılacak. Başvurunun tamamlanması için ise başvuru tarihi bitiminden sonraki beş iş günü içinde girişi yapılan başvuru dosyasının ekleri ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne elden teslim edilmesi gerekiyor. Hibe alacak olan vatandaş ya da kuruluşlar başvurularını https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx internet adresinden yapabilirken uygulama rehberi ve eklerine ise; https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1247/Ekonomik-Yatirimlar-Uygulama-Rehberi  internet adresinden ulaşılabilecek.”

GAZİANTEP’TEN 114 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

“2006-2020 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ekonomik Yatırımlar Programı kapsamında 282 adet projeye 110 Milyon TL hibe desteği verilirken tamamlanan bu projelerle yaklaşık 5 Bin kişiye istihdam olanağı sağlandı. Gaziantep ise 2014-2020 yılları arasında 114 proje hayata geçirerek en çok proje yapan 2. il oldu” ifadeleri yer aldı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.