Hava Durumu

EMO’da iki aday yarışacak!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi’nde 29 Şubat tarihinde 13.Olağan Genel Kurul ve 1 Mart tarihinde ise Oda Başkanlık seçimleri yapılacak. EMO Gaziantep Şube Başkanlığı için İslim Arıkan ve Mehmet Şiraz yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
EMO’da iki aday yarışacak!

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi’nde 29 Şubat tarihinde 13.Olağan Genel Kurul ve 1 Mart tarihinde ise Oda Başkanlık seçimleri yapılacak. EMO Gaziantep Şube Başkanlığı için İslim Arıkan ve Mehmet Şiraz yarışacak.

TMMOB’a bağlı meslek odalarında Olağan Genel Kurul süreçleri devam ediyor. Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubelerinde Olağan Genel Kurulların tamamlanmasının ardından Elektrik Mühendisleri Gaziantep Şubesi’nde 29 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak olan 13.Olağan Genel Kurulda EMO Başkanlığı için İslim Arıkan ve Mehmet Şiraz yarışacak. İki liste ile gidilen seçim öncesi İslim Arıkan, yazılı açıklamada bulundu.

GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK

Arıkan, “2 yıllık süreç içerisinde; 51 Üyemiz bu vesile ile işe başladı. İstihdam sorununu çok önemsiyoruz. Her ne kadar istihdam Ülkemizin genel bir sorunu olsa da, Şubemiz, meslektaşlarımıza istihdam alanları açılması için her türlü çabayı göstermektedir. Üyelerimiz arasında hep adil olduk, tüm etkinliklerimiz bütün üyelerimize açık şekilde yapıldı. Önerisi olan tüm meslektaşlarımızı dinledik, değerlendirdik, gerekli girişimleri yaptık. Üretim yapan, enerji verimliliğine katkı sağlayan üyelerimizin çalışmalarını kamuoyuna duyurduk.”

“İSTİHDAM SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

“13. Dönemde öncelikli hedeflerimiz; İstihdam sorununa çözüm için; Şubemizin talepleri doğrultusunda, Gaziantep Milletvekilimiz aracılığı ile; bir kişinin sadece bir yerde tam zamanlı olarak çalışmasının sağlanması, aynı kişinin sistemde ikinci SGK girişinin önüne geçilmesi teklifi, T.B.M.M’ de  soru  önergesi olarak sunulmuştur. Etkin takibi olacaktır. Elektrik Yüksek Gerilim İşletme Sorumluluğu, 21 Elektrik Dağıtım Şirketinde ve tüm OSB’lerde aynı esaslar dahilinde uygulanmalıdır. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına bu konuda rapor sunulmuştur. Şubeler ve Genel Merkez işbirliği ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı girişimleri devam etmelidir. Mühendislik Bölümlerinin Kontenjan sayısına sınırlama getirilmelidir. En fazla ilk 100.000 sıralamasına girenler, Elektrik-Elektronik Mühendisliğine alınabilmelidir. Şube girişimlerimiz olmuştur. Etkin mühendisliğin arttırılması için, TMMOB’un YÖK girişimleri olmalıdır” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.