Hava Durumu

Elektrikli otobüsler, iade edildi!

Akıllı Şehir projesi kapsamında Gaziantep’te elektrikli otobüsler seferlere başlamıştı. Kentte vatandaşlara hizmet veren elektrikli otobüslerin sık sık arıza vermesi nedeniyle iade edildikleri öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2020 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2020 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Elektrikli otobüsler, iade edildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar EDAŞ iş birliğiyle 2016 yılında hayata geçirilen ‘Akıllı Şehir’ örnek uygulamalarında önemli bir adım atılmış,  proje kapsamında Temsa tarafından sağlanan MD9 ElectriCITYmodel elektrikli otobüsler, ulaşımda hizmet vermeye başlamıştı. Kent genelinde faaliyet gösteren elektrikli otobüsler, çevreci özellikleri ile ön plana çıkmıştı.

SESSİZ VE ÇEVRECİ OTOBÜSLER SLONGANIYLA YOLA ÇIKTILAR

Sessiz ve Çevreci Otobüsler olarak değerlendirilen otobüslerin güzergâhı Otogar-Çarşı olarak belirlendi. Elektrikli otobüs ile birlikte Gaziulaş Otobüs İşletme Garajına şarj istasyonu kurulmuştu. Otobüslere ilişkin yapılan açıklamalarda, “Sefere çıkan MD9 ElectriCITY otobüsün araç tam doluluğunu sağlanması ile günlük 472 yolcu taşıması planlanırken; tamamen yerli teknolojilerle üretilen otobüs aynı hatta çalışan bir dizel araç ile karşılaştırıldığı zaman akaryakıt kullanımında ortalama km başına 0.26 litrelik tasarruf edilecek. Egzoz gazından kaynaklanan hava kirliliğini ortadan kaldıran otobüslerle karbon salımının önüne geçilecek. Elektrikli otobüsler, günde 240 kilometre yol alabiliyor ve elektrik dışında hiçbir enerji kaynağı kullanılmıyor. Proje tamamlandığında Türkiye'nin ilk akıllı park uygulamasının gerçekleşmesi planlanıyor” ifadelerine yer verilmişti.

ULAŞIMDAN KALDIRILDI

Gelinen noktada bir süre Gaziantep’te hizmet veren elektrikli otobüslerin sık sık arıza vermesi nedeniyle ulaşım hizmetinden kaldırıldığı ve iade edildikleri ileri sürüldü. Uzun zamandır ulaşımda görülmeyen araçlarla ilgili ortaya atılan iddiaya ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.