Hava Durumu

Ekmek zammı ertelendi…

Un fiyatlarında meydana gelen artışların ardından ekmek fiyatlarına yüzde 20 oranında zam gelmişti. 1 lira 25 kuruştan, 1 lira 50 kuruşa yükseldi. Tepki çeken kararın ardından Gaziantep Valiliği harekete geçti. Fırıncı esnafı ile bir görüşme yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, zam kararının 1 Ocak 2021 tarihine ertelendiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ekmek zammı ertelendi…

Döviz kuru üzerinden ülkemize gelen buğday fiyatlarındaki artış, vatandaşı ve esnafı vurdu. Döviz kurundaki artış nedeniyle un fiyatlarının kısa bir süre içerisinde 110 liradan 150 liraya yükselmesi sonra fırıncı esnafı zam talebinde bulundu. Ekim ayında dile getirilen talebin ardından 1 lira 25 kuruştan satışa sunulan ekmeğin fiyatı 1 lira 50 kuruşa yükselmişti.

MALİYET ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Fiyatlardaki bu artış, ekonomik güçlüklerle karşı karşıya olan dar gelirli vatandaşları olumsuz etkiledi. Esnaf ise zammın yeterli olmadığını, artan maliyetlere karşı çözüm üretilmesi gerektiğini savundu. Ekmek fiyatlarına yapılan zam, arpa ve buğday ithalatında uygulanan sıfır gümrük vergisi kararının piyasalarda beklenen etkiyi yaratmadığının göstergesi olarak yorumlandı.

“1 OCAK 2021 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”

Söz konusu kararın ardından Gaziantep Valiliği harekete geçti. Fırıncı esnafı ile görüşen Gaziantep Valisi Davut Gül, zamların vatandaşları olumsuz etkilediğini belirtti.  Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Fırıncılarla yapılan görüşme neticesinde Gaziantep’te ekmek fiyatlarına yaptıkları fiyat artışı ertelenerek 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesine karar verilmiştir” açıklamasında bulundu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.