Hava Durumu

“Eğitimde şiddet önlenmeli”

Mavikent Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Bahadır, uzaklaştırma cezası alan öğrencisi tarafından kolundan bıçaklandı. Yaşanan olay eğitimde şiddet olaylarının bir kez daha gündeme taşıdı. Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, uygulanan yanlış politikaların şiddet olaylarının artmasında etkili olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Eğitimde şiddet önlenmeli”

Mavikent Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Bahadır, uzaklaştırma cezası alan öğrencisi tarafından kolundan bıçaklandı. Yaşanan olay eğitimde şiddet olaylarının bir kez daha gündeme taşıdı. Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, uygulanan yanlış politikaların şiddet olaylarının artmasında etkili olduğunu söyledi.

Son yıllarda sağlık alanında olduğu gibi eğitimde de şiddet olayları artıyor. Kent genelinde meydana gelen şiddet vakalarında çok sayıda insan zarar görürken, şiddettin önlenmesi konusunda ciddi adımlar atılmaması eğitimcilerin tepkilerine neden oluyor. Son olarak Mavikent Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Bahadır’ın öğrencisi tarafından yaralanması, eğitimde yaşanan şiddet olaylarını bir kez daha gündeme taşıdı.

ÖĞRENCİSİNİN BIÇAKLI SALDIRISINA UĞRADI

Olay, Mavikent Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle uzaklaştırılan 9. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Fevzi A., babası ile birlikte müdür Ercan Bahadır ile görüşmek için okula geldi. Baba ve oğlu ile okul bahçesinde karşılaştıkları Ercan Bahadır arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Fevzi A., yanındaki bıçağı çekip, Bahadır'ı kolundan yaraladı. Ercan Bahadır, öğretmenlerin çağırdığı ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Okulun güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirilen Fevzi A. ve babası da gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ŞİDDETE YÖNELİM ARTIYOR

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, eğitimde şiddet olaylarının önlenmesi ile ilgili ciddi adımlar atılması gerektiğini söyledi. Ersönmez, “Yıllardır eğitimde uygulanan yanlış politikaların eğitim alanını, eğitimcileri itibarsızlaştırdı. Eğitimin ticarileşmesi, okul idareleri, veliler ve öğrenciler üzerinden okulların maddi ihtiyaçlarının çözülmeye çalışılması gibi nedenler, sıkıntılı bir süreç ortaya çıktı. Bu olaylar basına yansıyan olaylar, bunun dışında basına yansımayan pek çok olay meydana geliyor. Şiddete yönelim konusunda yaklaşımlar var.”

CAYDIRICI SÜREÇ GELİŞTİRİLMELİ

“Eğitimde uygulanan yanlış politikalar neticesinde verim düşüklüğü de yaşanıyor. Tüm bu konularda öğretmenler üzerinden ve idare üzerinden tartışılıyor. Bu durum öğretmenler açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor. OECD ülkeleri arasında en çok çalışan ve en çok hak gaspına uğrayan öğretmenler Türkiye’de bulunuyorlar. Eğitim kalitesini artıran, öğretmen, öğrenci ve veli ilişkilerini geliştiren, eğitimin tüm ihtiyaçlarının bakanlık üzerinden çözümlenmesi konusunda süreç geliştirilmeli. Ciddi anlamda yaptırımlar geliştirerek, caydırıcı bir hukuki süreç geliştirilmelidir.”

BAKANLIK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMELİ

Eğitimde şiddeti yaşanmasını istemiyoruz. Bunu yalnızca ceza ile çözemeyiz, eğitim programları içerisine konulacak müfredatlar, eğitim araçları ile geliştirmeliyiz. Nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın eğitimde şiddet kabul edilemez. Bir an önce hükümetin, bakanlığın kendisine düşen görevi yerine getirmesini istiyoruz. Öğretmen ve velilerimizin iyi bir iletişim, birlik ve dayanışmayı geliştirmelidir. Yalnızca tepkiyle, günübirlik tepkilerle geçiştirilmemelidir. Kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor. Öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.