Hava Durumu

“Eğitimde şiddet kabul edilemez”

Sadettin Batmazoğlu İlkokulunda sözleşmeli olarak görev yapan öğretmen Hatice K’nin öğrencilere şiddet uyguladığına dair görüntüler cep telefonu kamerasıyla görüntülenmiş. Hatice K. Görevden alınmıştı. Konuya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Eğitim –Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, “Şiddet her nerede yaşanıyor olursa olsun kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Eğitimde şiddet kabul edilemez”

Şehitkamil ilçesi Göllüce Mahallesi'ndeki Sadettin Batmazoğlu İlkokulunda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan Hatice K'nin öğrencilere şiddet uyguladığı cep telefonu kamerasına yansıdı. Yapılan incelemenin ardından öğretmen görevinden alındı. Yaşanan olay eğitimde şiddet olaylarını bir kez daha gündeme taşıdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, “Eğitim alanında yürütülen tüm süreçlerin sevgi, saygı içerisinde yürütülmesi gerekiyor. Eğitim alanları, insani değerleri öne çıkaran alanlardır. Şiddet nerede yaşanıyor olursa olsun kabul edilebilir bir şey değildir. Öğrenciye, öğretmene ya da okul idarecisine yönelik şiddetin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Şiddete karşı yalnızca polisiye tedbirler almak yetmiyor. Şiddetin önlenmesi noktasında ciddi önlemler alınmalı. Üzücü bir olaydır, öğrenciye yönelik şiddetin ortaya çıkması, bu anlamda bir tartışma yürütülüyor olması, acı vericidir. Kabul edilebilir bir olay değildir.”

“GÜNÜBİRLİK TEDBİRLERLE SORUN ÇÖZÜLEMEZ”

Sözlerini sürdüren Ersönmez, “Günübirlik tedbirlerle bu sorunun ortadan kalkmadığı ortada. Sorununun temeline inilerek, toplum genelinde şiddete karşı bilinçlendirme çalışmaları başlatılmalı. Toplumda açığa çıkan şiddet olaylarını bir öğretmeni açığa almakla, bir veliyi cezalandırmakla önleyemezsiniz. Sorunun bu şekilde çözülmeyeceği ortada. Bu olayların altında yatan sebeplerin ortadan kaldırılması, sosyal ve kültürel anlamda çalışma yapılması gerekiyor. Bu nedenlerin ortadan kaldırılmaması halinde velilerin, öğrencilerin ya da öğretmenlerin şiddet kültürüne sahip olmasını önleyemeyiz. Bunu önlemenin birinci yolu eğitimdir,  ikinci yolu ise şiddeti doğuran gerekçeleri açığa çıkararak topyekun bir mücadele gerçekleştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.