Hava Durumu

“Eğitim alt yapısı güçleniyor”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite ve lise geçiş sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik devreye sokulacak “GASMEK Uzaktan Eğitim Sistemleri Programı” basın tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İnanıyorum ki Gaziantep, eğitimde de hak ettiği yere gelecektir. Toplumsal başarı için koordineli çalışma anlayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Eğitim alt yapısı güçleniyor”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite ve lise geçiş sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik devreye sokulacak “GASMEK Uzaktan Eğitim Sistemleri Programı”  basın tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İnanıyorum ki Gaziantep, eğitimde de hak ettiği yere gelecektir. Toplumsal başarı için koordineli çalışma anlayışımızı sürdüreceğiz” dedi.

Büyükşehir Konferans Salonu’nda düzenlenen lansmana, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile ilçe milli eğitim ve okul müdürleri katıldı.

“KOORDİNELİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Lansmanda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gençleri geleceğe iyi hazırlamalıyız. 2 milyon bize emanet. Evlatlar bize emanet. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla öğrendiğimiz bir şey var; fırsat eşitliği. Türkiye, vatandaşlarına fırsat eşitliğini sunuyor. Bugün, başkan olarak huzurlarınızdaysam eğer, fırsat eşitliğinden faydalandığım içindir. Kimse eğitiminden geri kalmasın. Kimse mağdur olmasın. Gençler sunulan fırsatları iyi değerlendirmeli. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Küçücük fırsatlar çok farklı hayatlara pencere açıyor. Bu yüzden desteğimizi gençlerimizin ve çocuklarımızın üzerinde çekmemeliyiz. İnanıyorum ki Gaziantep, eğitimde de hak ettiği yere gelecektir. Toplumsal başarı için koordineli çalışma anlayışımızı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

“EĞİTİM ALT YAPISI GÜÇLENİYOR”

Büyükşehir Belediyesi’nden lansmana ilişkin yapılan açıklamada, “Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için çevrimiçi eğitime destek sistemi, 500 bin soruluk havuz, tüm konuların uzman öğretmenlerce videolu anlatımı, çevrimiçi deneme sınavları, konu tarama testleri, sınav adaylarının gelişim grafiğinin raporlanması, canlı uzaktan eğitim bölümü ve rehberlik servisi tüm şehri saracak güçlü alt yapıyla öğrencilere ulaştırılacak” denildi.

Lansman sonrasında ise Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında “Lise ve Üniversitelere Giriş Sınavlarına Hazırlık Amaçlı Uzaktan Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Protokole ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Milli Eğitim olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Biz uzaktan eğitim sisteminin bu süreçteki en iyi çözüm niteliği taşıdığını düşünüyoruz. İş birliğine her zaman hazırız” ifadelerini konullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.