Hava Durumu

Eczacılardan aşı uyarısı!

Türkiye’de yeniden tırmanışa geçen Covid-19 Salgınına karşı uzmanlar, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan kişilere, zatürre ve grip aşısı yaptırması önerisinde bulundular. Uzmanların önerisinin ardından zatürre ve grip aşılarına talebin arttığını belirten Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Eylül ayında ülkeye getirilecek olan aşı sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Demirci, “‪‪Görünen o ki bu yıl her iki aşı tüketimi de pandemi nedeniyle artacak. Artan talep karşısında planlama yapılmalı, isteyen herkes grip ve zatürre aşısına ulaşabilmeli” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2020 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Eczacılardan aşı uyarısı!

Covid-19 Salgını, dünyada ve ülkemizde etkisini sürdürüyor. Hastalığın gündemden tamamen kalması için aşı çalışmaları devam ederken uzmanlar, 65 yaş üstü ve kronik hastalığa sahip olan kişilere zatürre ve grip aşısı yaptırmalarını öneriyor. Uzmanlar her iki aşının Covid-19’un önlenmesinde yeterli olmadığını ancak hastalığın daha hızlı atlatılması konusunda etkili olacağını belirttiler.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, uzmanların önerisinin ardından zatürre ve grip aşılarına olan ihtiyacın ülkemizde daha artacağını belirtti.

“AŞI TÜKETİMİ ARTACAK”

Pandemi nedeniyle aşı yaptırmak isteyen kişilerin sayısının artacağını kaydeden Demirci, “Covid-19 Pandemisinin etkilerinin azalması için 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların grip ve zatürre aşılarını yaptırmaları isteniyor. ‪Ülkemizde grip aşısı yaptırma oranı yüzde 3’ü, yani 2, 5 milyon kutuyu bulmuyor. ‪Zatürre aşısı yaptırma oranı daha da düşük. ‪Görünen o ki bu yıl her iki aşı tüketimi de pandemi nedeniyle katlayacak.”

FİRMA, AYNI SAYIDA AŞI GETİRİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Türkiye’de 65 yaş üstü 8 milyon civarında kişinin bulunduğunu kaydeden Demirci, “Kronik hastalığı olanları katmadan sadece 65 yaş üstü nüfusumuz 8 milyon civarında bulunuyor. Grip aşısını getiren firma, “geçen yıl olduğu gibi aynı miktarda getiriyoruz” açıklamasında bulunuyor.”

“TEDARİK İLE İLGİLİ ÖNLEM ALINMALI”

Aşı konusunda önlem alınması gerektiğini kaydeden Demirci, “‪Zatürre Aşısı, Aile Sağlığı Merkezlerinde kısıtlı sayıda bulunuyor. Aile Sağlığı Merkezlerinde bulunamayınca vatandaş eczanelere yöneliyor, ne yazık ki aşı eczanelerde de yok. Çok kısa zamanda tedarikle ilgili önlem alınmalı. ‪İsteyen herkes grip ve zatürre aşısına ulaşabilmeli” diye konuştu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.