Hava Durumu

“Dünyayı bu şehre getireceğiz”

Yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı geçilen yeni safhada “Yeni Normalleşme Dönemi’nde Gaziantep Gastronomisi” başlıklı değerlendirme basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Turizmine ilişkin yeni hedefleri anlattı. Şahin, “Turizmde yeni trendler liderlik istiyor, büyük hedefler koyacağız. Her yer Fıstık Gibi Her şey Fıstık Gibi Olacak sloganı ile yola çıkıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2020 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2020 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Dünyayı bu şehre getireceğiz”

 

Yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı geçilen yeni safhada “Yeni Normalleşme Dönemi’nde Gaziantep Gastronomisi” başlıklı değerlendirme basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Turizmine ilişkin yeni hedefleri anlattı. Şahin, “Turizmde yeni trendler liderlik istiyor, büyük hedefler koyacağız. Her yer Fıstık Gibi Her şey Fıstık Gibi Olacak sloganı ile yola çıkıyoruz” dedi.

Yeni tip Corona Virüs (COVID-19) Salgını’na karşı geçilen yeni safhada “Yeni Normalleşme Dönemi’nde Gaziantep Gastronomisi” başlıklı değerlendirme basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen Toplantıya Gaziantep Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanvekili Murat Özgüler, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

“DÜNYA FARKLILIK İSTİYOR”

Basın toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Öncelikle hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Üzerimizde çok büyük emanet var. Bu medeniyeti geleceğe torunlarımıza taşımak gerekiyor. Emaneti taşımak hepimizin görev alanı. Sofra bizi birleştiriyor. Bu medeniyeti bilmeden buna sahip çıkmak, anlamak çok zor. Topraktan, güneşten, gelen büyük bir lezzet, kültür, medeniyet ve en önemlisi kardeşlik var. Dünya nere gidiyor görmek lazım. Küreselleşen Dünya farklılık farkındalık istiyor, farklı lezzetler arıyor. Bir sofra deyip geçemeyiz. Bugün konuştuğumuz konu direkt şehir ekonomisi. Şehir ekonomisi dediğimiz çok özel bir şey. Bizim alın teri ve akıl terimiz var. Tırnak tırnak kazarak bu şehri, turizmiyle, sanayisiyle gastronomisiyle öne çıkartmamız lazım. Sofra birleştiriyor. Dünya yerel kültürün yükseldiği bir döneme geçiyor. Küreselleşmeyle tektipleşmeye giden Dünya, farklılık görmek istiyor. Gaziantep’in yerel lezzetlerini öne çıkartan beceriye ihtiyacımız var.”

“POZİTİF GÜNDEM OLUŞTURMALIYIZ”

Sözlerini sürdüre Şahin, Gaziantep turizmine de değindi. Şahin, “Pandemi sürecinde yüzde 80 kapasiteyle büyük bir mesai harcadık. Bunun bir örneğini daha görmedik. Küresel ölçekte bir araştırma yaptırdık neyi ön plana çıkaralım diye insanı ortaya çıktı, beşeri sermaye. Bizim birbirimize çok hızlı açılmamız, sahip çıkmamız lazım. Gazetecisine, yazarına, tüketenine, üretenine sahip çıkmalıyız. Pasta büyüyecek, büyüyünce hepimiz büyürüz. Birçok zorluk yaşadık. Silkinmeli pozitif gündem oluşturmalı. Nasıl yaşadığımızda, neler yaptığımıza bakacağız. Büyük düşüneceğiz, büyük konuşacağız, büyük hedefler koyacağız. Bu şehrin ustasına, şefine, aşçısına ve marka lokantalarına güvendik. Önce iç turizm, sonra dış turizme açılacağız. Süreç bittiğinde bütün Amerika’nın seyahat acentelerini şehre getireceğim.”

“PASTA BÜYÜMELİ”

“Turistler antik kentlere geliyor. 5 antik şehri topraklarımızda barındırıyoruz. Bütün tarih burada. Hiçbir yerde böyle bir zenginlik yok. Bastığımız toprak altın değerinde. İstiklal mücadelesi veren büyük bir mirasın taşıyıcılarıyız. Ama Dünya’ya entegre olmamız gerekiyor. Pandemiden sonra yeni bir dünya kuruluyor. Yeni Dünya’da yeni turizm trendleri var. Bizde hemen buna çalıştık. Birincisi sağlık turizmi. İkincisi campingler, üçüncüsü karavan turizmi ve dördüncüsü gastronomi turizmi. Gastronomi de yükselen değerler neler bunu belirledik. Bir kişiyi bile işsiz bırakamaz dışarda koyamayız. Herkes çalışmak zorunda. Pasta büyümeli. Bu bir hayal değil, bu bir ihtiyaç. Yeni pandemi süreci sonrası gastronomide ‘Dünya nereye gidiyor?’ diyerek sorunun cevabı üzerinden kendimizi dizayn edemiyorsak küçülürüz geldiğimiz noktaya yazık olur.”

“BU ŞEHRİN ÇOKLU YÖNÜNÜ ANLATMAMIZ GEREKİYOR”

“Yeni trendlerde liderlik istiyor. Önceliklerimizi belirlememiz işbirliği yapmamız gerekiyor. Esnafı, pazarcısı, yöneticisiyle birlik gerektiriyor. İnovasyon ve sürdürülebilirlik isteniyor. Bugün kapaklı yemeklerle servis etmeli el ile dokunulmadığını görmesi gerekiyor. Bu şehrin çoklu yönünü anlatmamız lazım. Standartlar çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Turizmde bu hızı yakalamamız bunu başarmamız lazım. Yeni toparlanma sürecine girerken öz güvenimizi yüksek tutacağız. Bunların içerisinde en önemlisi artık “güven”. Güven duymak artık eğitim, standart ve sertifika istiyor. Güven duymak tanınmanızı sağlar.”

 GASTRONOMİ EĞİTİMLERİ TABANA YAYILACA

“Yeni kampanyamızı “Her yer Fıstık Gibi Her şey Fıstık Gibi Olacak” diyerek başlatıyoruz. Bir eğitim vereceğiz. Gastronomide eğitimlerimizi tabana yayacağız. Sektör çalışanlarının ayaklarına eğitimi biz götüreceğiz kimseyi çağırmayacağız. Oluşturulan ekip restoranları tek tek gezip hijyen eğitimi, servis eğitimi verecek. Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi olarak odalarla beraber bu işin altından kalkacağız. Gaziantep’in ortak bir aklı var. Her şey elimizde. Eğitim sonrası ise sertifikalandırma. Müşteri restorana girip girmemeyi düşündüğünde bu sertifikayı görünce güven duyacak. Sonrasında denetim sağlayacak. Standartları uyguluyor mu diye denetlenecek. Sonrasında da bunu müşteriye ve Dünya’ya duyuracak kampanya. Bu kampanyayı siz basınla beraber çalışacağız. Masada karekod sistemi var. Cep telefonu ile kodu taratarak hijyenik bir şekilde menüye ulaşılacak. Menünün elden ele dolaşması dönemi bitti. Parmak hijyeni çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bu karekod sistemini isteyen herkese sunuyoruz. Bugün burayı iyi göreceğiz. Sizlerin derdi derdim, sıkıntılı günler geçirdiğimizi biliyorum. Gaziantep olarak dayanışarak bu süreci atlatacağız” diye konuştu.

ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK

Toplantıda konuşan GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, “80 günden bu yana zorlu bir süreçten geçiyoruz. Tedbir kuldan, takdir Allah’tandır. Başta Gaziantep Valimi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Zor bir imtihandan geçtik, bu süreçte o kadar güzel bir mücadele verdik. Bundan sonraki süreçte de esnaflarımız ile birlikte İçişleri Bakanlığımızın gönderdiği genelgelere ve Pandemi Kurulundan alınan kararlara uyarak işlerimize devam edeceğiz. Gastronomi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımıza göstermiş olduğu çabalarından dolayı teşekkür ederim. Zorlu bir süreçten geçmemize rağmen şu anda Gaziantep OSB yüzde 80 oranında çalışıyor. Biz bundan dolayı çok mutluyuz. Gaziantep’te kurallara uyulmaya devam edilirse kısa süre içerisinde bu salgından kurtulacağız. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeleri en iyi uygulayan kent Gaziantep oldu. GAGEV Yönetimi olarak Ankara’ya giderek, tüm kesimlerinin sorunlarını gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu.

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Dünyanın içinden geçtiği bir Covid-19 Salgın sürecini yaşıyoruz. Bunun bu şekilde devam etmeyeceği aşikardır. Dünyada Türkiye, Türkiye’de de Gaziantep diyoruz. Yeni Normalleşme Sürecinde, hijyene dikkat edeceğiz. Tüm sektörlerde çalışmalara devam etmekteyiz. Gaziantep, Türkiye’de her zaman yükselen bir değerdir. Türkiye bir adım atıyorsa Gaziantep üç adım atmıştır. Kendisine yapılan yatırımları fazlasıyla iade etmiştir. Bu kent Gastronomi, Sanayi ve Turizm kenti olma yolunda emin adımlar atıyor. Sizlerin de desteğiyle bu kenti yeniden eski günlerine döndürmek zorundayız. Sizlerin de destekleri GTO, GSO, GTB, GESOB ve tüm kesimler ile birlikte yeni normale adım atacağız. Turizm, teknoloji, sanayisinde eski günlerine dönmesi gerekiyor. Burada bizlere düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanvekili Murat Özgüler de esnafın zorlu süreçten geçtiğini ve alınan olumlu kararları anlattı.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.