Hava Durumu

Dülük Antik Kenti Turizme kazandırılacak!

Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği tarafından Dülük Antik Kenti Kazısı ve Bulguları konulu konferans düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Başkan Danışmanı Zafer Okuducu, Kazı Başkanları Prof. Winter ve Prof. Blömer ve Kazı Başkan Yardımcısı Dilek Çobanoğlu ve dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşen konferansta Dülük Antik Kentinin Turizme kazandırılmasına ilişkin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Almanya Münster Üniversitesi ve Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği arasında iş birliği protokolü hazırlanması yönünde karar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Dülük Antik Kenti Turizme kazandırılacak!

Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği tarafından Tuğcan Otel’de “Dülük (Doliche) Antik Kenti Kazısı ve Bulguları” konusunda düzenlenen konferans Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Başkan Danışmanı Zafer Okuducu, Kazı Başkanları Prof. Winter ve Prof. Blömer ve Kazı Başkan Yardımcısı Dilek Çobanoğlu ve dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

“DÜLÜK SADECE PİKNİK ALANI OLARAK GÖRÜLMEMLİ”

Kazı Başkanlarının verdiği bilgilerden sonra, Başkan Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından itibaren bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi ve “Dülük bölgesinin sadece bir piknik alanı olarak görülmemesi ve turizm potansiyelinin Gaziantep’teki diğer 5 antik kent ile birleştirilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.

DÜLÜK TURİZME AÇILMALI

Dünyada yer altı kaynakları kadar kültürel miras kaynakları ve beşeri sermaye kaynaklarının da kalkınmada çok etkili olduğunu dile getiren Şahin, ayrıca Dülük Antik Kenti’nin UNESCO Kültür Mirası listesine alınması için gerekli çalışmaların Arkeoloji Enstitüsü ile birlikte yürütüldüğünü ve en kısa zamanda turizme açılmasını istediklerini belirtti.

“ÇALIŞMALAR 25 YILDIR DEVAM EDİYOR”

Gaziantep İTÜ Mezunları Dernek Başkanı Dr. Şafak Hengirmen Tercan da konuşmalarında, Dülük Antik Kentindeki çalışmaların 25 yıldır devam ettiğini ve çok önemli tarihi değerlere sahip olduğunu bildirerek antik kentin turizme açılması için dernek olarak gerekli mühendislik ve mimarlık çalışmalarında destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Toplantı sonucunda Dülük Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Almanya Münster Üniversitesi ve Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği arasında iş birliği protokolü hazırlanmasına karar verildi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.