Hava Durumu

Düğünler mercek altında!

Gaziantep Valisi Davut Gül, Koroanvirüs bulaşma riskinin en fazla olduğu düğün, kına, çeyiz ve taziye gibi etkinliklere dikkat çekti. Vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte düğün yapmanın yasak olmadığını kaydetti. Vali Gül, “İzinsiz düğünler, kurallara uyulmayan düğünler, birden fazla yapılan organizasyonlar, iki saati aşan düğünler kolluk marifetiyle sonlandırılıp yasal işlem yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2020 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2020 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Düğünler mercek altında!

Gaziantep’te düğün salonlarının açılması ile birlikte kent genelinde kına, düğün, çeyiz alma gibi etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Bulaşma riskinin en fazla olduğu gözlenen bu etkinlikler, Gaziantep Valiliği kararıyla yasaklandı. Düğünlerin ise iki saati geçmeyecek şekilde, tedbirler altında yapılmasına karar verildi.

VALİ GÜL, VATANDAŞLARI UYARDI…

Valilik kararıyla uygulanan yasaklara rağmen düğünlerde, insanların maske takmaması, halay çekmesi, kına ve çeyiz alma gibi organizasyonların sürmesi üzerine denetimler artırıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, etkinliklere ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu.

“DÜĞÜN YAPMAK YASAK DEĞİL”

Vali Gül, “Gaziantep’te düğün yasak değildir! Gerekli tedbirleri almak şartıyla 20.00-22.00 saatleri arasında düğün yapılabilmektedir. Düğünle birlikte kına,çeyiz vb. etkinlik yapmak yasaktır. Düğün başka ilde olacaksa 2 saati geçmeyecek şekilde kına ilimizde yapılabilir.”

“İZİNSİZ DÜĞÜNLER HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAK”

“Düğün,kına,çeyiz vb.törenleri Tek bir organizasyon ve 2 saatle sınırlandırmamızın sebeplerinden bir tanesi bulaşma riskinin artmasıdır. İzinsiz düğünler, kurallara uyulmayan düğünler, birden fazla yapılan organizasyonlar, iki saati aşan düğünler kolluk marifetiyle sonlandırılıp yasal işlem yapılmaktadır.”

“KURALLARA UYGUN OLMALI”

“Açık ve kapalı düğünlerde kişi başı asgari  10 metrekare alan, maskeli katılım ve video kaydı yapılması zorunludur.  Sadece nikah yapılması en az riskli olan ama mutlaka düğün olacaksa kurallara uyarak bir organizasyonla iki saatte tamamlamak gerekiyor.”

YASAKLAR DEVAM EDİYOR…

Taziye, hasta ziyareti, mevlüt ve toplu yemeklere ilişkin açıklamalarını sürdüren Vali Gül, “Yüz yüze taziye yapılması kesinlikle yasaktır.Lütfen telefonla üzüntülerinizi bildiriniz. Hasta ziyareti,mevlid ve toplu yemek yasakları da devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.