Hava Durumu

Dosyaya müdahale mi ediliyor?

Delen Ailesi’nin Avukatı ve Gaziantep Barosu Genel Sekreteri Ömer Faruk Akan, Duygu Delen Davasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dava dosyasına getirilen gizlilik kararını eleştiren Akan, “Dosyaya gizlilik kararı getirilmesine itiraz edeceğiz. Dosyada kısıtlanacak herhangi bir husus yok, dosyaya bizim müdahale etme şansımız yok. Sanık tarafının dosyaya müdahale edilmesinden korkuluyorsa, bu durumda Savcılığın dikkatli olması gerekiyor. Otopsi raporları ve sanığın ifadeleri bizden gizleniyor. Ciddi sıkıntılar yaşayarak bu belgele ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2020 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2020 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Dosyaya müdahale mi ediliyor?

Duygu Delen’in ölümünün yankıları sürüyor. Delen’in ölümünün ardından Mehmet Kaplan tutuklanırken, Savcılık talebiyle dosya hakkında gizlilik kararı verildi.  Delen Ailesi’nin Avukatı ve Gaziantep Barosu Genel Sekreteri Ömer Faruk Akan, davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Dava dosyasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Akan, “Davaya ilişkin beraber hareket eden arkadaşlarımız olarak, biz bu olayın cinayet olduğu hususunda hemfikiriz. Benim kanaatim ve dosyada oluşan izlenim, bunun bir intihar olmadığı yönünde. Kamuoyu bizi desteklemeye devam ederse, biz failin en ağır şekilde cezalandırılması için çalışmaya devam edeceğiz.”

“OTOPSİ RAPORU VE SANIK İFADELERİ BİZDEN GİZLENİYOR!”

Dava dosyasına gizlilik kararı getirildiğini aktaran Akan, “Dosyaya gizlilik kararı getirilmesine itiraz edeceğiz. Dosyada kısıtlanacak herhangi bir husus yok, şüpheli ifadesini vermiş. Dosyaya bizim müdahale etme şansımız yok. Sanık tarafının dosyaya müdahale edilmesinden korkuluyorsa, bu durumda Savcılığın dikkatli olması gerekiyor. Otopsi raporları ve sanığın ifadeleri bizden gizleniyor. Ciddi sıkıntılar yaşayarak bu belgele ulaşmaya çalışıyoruz. Ailenin vekili olarak bazı belgelere ulaşmakta sıkıntı yaşıyorsam, bu durumda bazı sorunlar var demektir. Bu durumun önüne geçmek için Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının bu talebini geri çekmesi, Sulh Ceza Hakimliğinin de Gizlilik kararını kaldırması gerekiyor.”

“KISITLAMA KARARINA ÇOK ŞAŞIRDIK”

Kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini belirten Akan, “Kısıtlama kararı kalkarsa, dava daha şeffaf şekilde yürütülür, dosyada şaibeli bir durum kalmış olmaz. Kısıtlama kararına çok şaşırdık. Karar gelene kadar dosyayı inceledik, bağımsız bir doktor görevlendirdik. Dosyaya müdahale etmeye  çalışmadık. Nedense savcılık makamı böyle bir talepte bulunmayı uygun gördü” ifadelerini kullandı.

Akan’ın açıklamalarının ardından gözler Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından gelecek açıklamaya çevrildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.