Hava Durumu

“Dolandırıcılara kanmayın!”

Son dönemlerde Gaziantep’te dolandırıcılık olayları yaşanıyor. Pandemi döneminde zor durumda olan vatandaşlara yardım etmek isteyen kişileri hedef alan dolandırıcıların kullandığı yöntem pes dedirtti. Kendisini Vali, Vali Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan kişiler, yardım maksatlı para toplandığını belirterek insanların duygularını istismar ediyor. Söz konusu dolandırıcılık olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Telefon açarak herhangi bir iş için kimseden para istemedik istemeyeceğiz. Lütfen dolandırıcılara kanmayın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2020 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2020 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Dolandırıcılara kanmayın!”

Gaziantep Valisi Davut Gül, vali yardımcıları ve Valilik Özel Kalem Müdürü adını kullanarak vatandaşlara ulaşan art niyetli kimseler, para isteğinde bulunarak vatandaşları dolandırıyor. Birçok vatandaşın dolandırıcılar nedeniyle mağdur olması üzerine Gaziantep Valiliği harekete geçti.

“PARA İSTEYEN KİŞİLERE İNANMAYINIZ”

Valilikten yapılan duyuruda, “Kendisini Vali, Vali Yardımcısı ve Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp çeşitli vesilelerle para isteyen kişilere inanmayınız ve 155 Polis İmdat hattına müracaatta bulunarak şikayet ediniz” ifadeleri yer aldı.

“KİMSEDEN PARA İSTEMEDİK”

Söz konusu dolandırıcılık olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Telefon açarak herhangi bir iş için  kimseden para istemedik istemeyeceğiz. Lütfen dolandırıcılara kanmayın. Hayır hasenat yapmak istediğinizde valiliklerin ya da kaymakamlıkların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.