Hava Durumu

Doktorun dikkati hayat kurtardı!

Gaziantep Özel Hayat Hastanesi görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Karçin'in, rutin kontrol sırasında yeni doğan bebeğin dudağındaki morluk dikkatini çekti. Dr.Karçin’in dikkati sonucu yapılan tetkiklerde, yeni doğan bebekte Venöz Dönüş Anomalisi adı verilen kalp hastalığı tespit edildi. Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Vural’ın girişimleriyle Konya’da bir sağlık kuruluşuna gönderilen bebek burada ameliyat edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Doktorun dikkati hayat kurtardı!

Gaziantep Özel Hayat Hastanesi görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Karçin, rutin kontrol sırasında yeni doğan bebeğin dudağındaki morluk dikkatini çekti. Dr.Karçin’in dikkati sonucu yapılan tetkiklerde, yeni doğan bebekte Venöz Dönüş Anomalisi adı verilen kalp hastalığı tespit edildi. Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Vural’ın girişimleriyle Konya’da bir sağlık kuruluşuna gönderilen bebek burada ameliyat edildi.

Gaziantep’in ilk özel hastanelerinden olan Özel Hayat Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Karçin’in dikkati hayat kurtardı. 2 Temmuz tarihinde gerçekleşen doğumun ardından rutin kontrolde bulunan Dr. Karçin, yeni doğan bebeğin dudağındaki morluğu fark etti. Hastanede yapılan tetkiklerde Çocuk Kadriyoloji Uzmanı Dr. Sadettin Sezer tarafından bebeğe,  Venöz Dönüş Anomalisi adı verilen kalp hastalığı teşhisi konuldu. Teşhisin hemen ardından bebek, büyük bir hızla ameliyat edilmek üzere Konya’da bulunan Sağlık Kurumuna sevk edildi.

“GAZİANTEP’TE TEDAVİ YAPILAMIYOR”

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Karçin, “Geçtiğimiz hafta hastanemizde normal zamanında doğan bebek, anne yanına verildi. Bebekte herhangi bir sağlık sorunu olmadığı görülüyor. Rutin kontroller sırasında bebeğin dudağındaki morluk dikkatimi çekti. Yapılan tetkiklerde,  Venöz Dönüş Anomalisi adı verilen ağır kalp hastalığı teşhisi koyduk. Bebeğin acilen ameliyat olması gerekiyordu. Hızlı bir şekilde hastamızı ameliyat olacağı merkeze sevkini gerçekleştirdik. Gaziantep’te ne yazık ki bu tedavi yapılamıyor. Ağır kalp hastalığı olan çok sayıda insanımız var. Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi noktasında kentimizde sıkıntı var. Ne yazık ki kentimiz için kanayan bir yaradır” ifadelerini kullandı.

HIZLI TEŞHİS VE HIZLI SEVK HAYAT KURTARDI

Değerlendirmelerde bulunan Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Vural, “2 Temmuz tarihinde bebek, hastanemizde doğuyor. Rutin muayene sırasında, doktorumuz çocukta sağlık yönünden bir sorun olabileceği şüphesi ile tetkiklere başlıyor. Çocuk Kardiyolojisi Uzmanımızın da devreye girmesi ile yapılan tetkiklerde, çocukluk yaşlarında ilk bir hafta içerisinde kesin ölümle sonuçlanan bir sağlık sorununu tespit ediyorlar. Bundan sonraki süreçte bebeğin sağlığı için hızlı bir maraton başlıyor. 112 Şube Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Hızlı bir şekilde Konya’daki sağlık kuruluşuna sevki yapıldı. Ertesi gün bebeğin ameliyatı gerçekleşiyor. Hızlı teşhis ve hızlı organizasyon ile bebeğin hayatı kurtuluyor. Bebeğimiz halen kritik bir süreçte, sağlığına kısa sürede kavuşacağını umut ediyoruz. Bu durum kentimizin Sağlık Sistemi için hem olumlu hem de olumsuz sonuçlar taşıyor. Çocuk Kardiyolojisi konusunda Gaziantep’in ve bölgemizin bir cazibe merkezi olması gerektiğinin, bununla ilgili yatırım yapılması gerekliliğinin altını çizen bir vaka oldu” dedi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.