Hava Durumu

“Dersine çalışacaksın”

Şehitkamil Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Dersine çalışacaksın”

Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumuna Başkan Fadıloğlu ile CHP meclis üyesinin tartışması dikkat çekti.  Başkan Fadıloğlu, Mücahitler mahallesinde yapılan imar tadilatına “kamu yararı olmadığını iddia eden CHP meclis üyesine, “Kamu yararı düşündüğünüz için mi memurun SDS hakkına red oyu kullandınız. Demogoji yapıyorsun, önce dersine çalışacaksın” diye tepki gösterdi.

“SOSYAL DONATI ALANI YOK EDİLMİŞ”

CHP meclis üyesi, gündemde yer alan Mücahitler Mahallesinde yapılan imar değişikliğine sosyal donatılar kaldırılmış diye itiraz etti. Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP meclis üyesi; “ Sağlık ocağı, kreş, sosyal tesis, PTT, park alanını kaldırıyorsunuz. 1992 yılında görev alan CHP’li Belediye başkanının öngörüp yer ayırdığı sosyal donatı alanlarını kaldırıp, 1,80 emsal konut yapıyorsunuz. Zaten yoğunluk olan bir alanı daha da yoğunlaştırıyorsunuz. Halkın sosyal donatı alanlarını satıp belediyeye gelir getirilmesini doğru bulmadığımız için bu maddeye red oyu kullanacağız” dedi.

“DEMOGOJİ YAPIYORSUN”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “SDS imzalanması için belediye başkanına yetki verilmesi gerekiyor. Sendika Başkanı ile pazarlık yapma yetkim varsa, bu konudaki işlemde bununla ilgiliydi. Başkana yetki verilmesi komisyona gelmez. Önce dersine çalışacaksın. Vatandaşı düşünüyorsan önce SDS için ret oyu kullanmayacaksın. Kaldırılan sosyal donatı alanındaki parkın üç misli büyüklüğünde park yapıyoruz. Küçük park yapmanın bir takım sıkıntıları var. Kötü niyetli kişiler b u parkları kullanıyor. Büyük park yapıp vatandaşın güven içerisinde o parklardan yararlanması için güvenlik veriyoruz. 1000M2 parka ben nasıl güvenlik verebilirim. Bir personelin maliyeti ortadayken, dinlemeden konuşup sürekli demogoji yapıyorsun. Seni muhatap almıyorum. Önce dinle sonra konuş, açıklamayı dinlemeden konuşuyorsun. Bir plan tadilatı yapılırken körlemeye yapmıyoruz. Tren hattının ortadan kalkmasıyla, boydan boya düzenli bir hat oluşması için o yoğunluk verildi. Plan tadilatıyla, sürdürülebilir bir yapının devam etmesini sağlamaya çalışıyorum. “ diye konuştu.

(Semra ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.