Hava Durumu

Dereceye giren öğrencilere tam destek

TEKNOFEST 2020’de TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda ‘Sabit Kanat’ kategorisinde 55 finalist takım içerisinde mansiyon ödülünü kazanan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Elektrik Elektronik Mühendislik Bölümü öğrencilerinden oluşan ‘Hidden Danger’ takımı, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ı makamına ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2020 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Dereceye giren öğrencilere tam destek

GAÜN Rektörlük makamında öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi’nde İHA alanında mansiyon ödülünü alan öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki çalışmalarında da öğrencileri destekleyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Bir sonraki TEKNOFEST’te her türlü desteği vereceğim. Hatta onları dünyadan 100 üniversitenin katıldığı, Amerika’da düzenlenen bir yarışmaya göndereceğiz. Onlardan başarı bekliyoruz. Bir sonraki TEKNOFEST’te daha fazla ödül bekliyoruz ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gençlerimizi hem destekliyor hem de onlara güveniyoruz.”

Akademik Sorumlusu Doç. Dr. Âdem Atmaca, Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Ali Osman Arslan, Takım Kaptanı Muhammed Alaca, Merve Nur Aslan ve Tunahan Daşoluk ‘tan oluşan Hidden Danger takımı uçuş kontrol, görev kontrol ve aerodinamik sistemler üzerinde çalışan ekip uzaktan kontrol sistemini 2 yıl süren çalışmalar ve testler sonucunda yerli yazılımla geliştirip kullanmaya başladı.

Şuan kullanılan sistemin tamamını yerli yazılımla geliştirmeyi hedeflediklerini aktaran akademik danışman Araştırma Görevlisi Ali Osman Arslan, “Milli Teknoloji Hamlesine gönül veren takım tamamı yerli yazılımdan oluşan sistemle ülkemizi dünyada ve küresel pazar alanlarında temsil etmeyi hedeflemektedir.” dedi.

Ziyarette GAÜN Rektörü Prof. Arif Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ve ‘Hidden Danger’ takımı ekibi yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.