Hava Durumu

“Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız”

Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında, Deprem Çalışma Grupları ve Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Olası Gaziantep Depremi ve depreme karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2020 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2020 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız”

Deprem Çalışma Grupları ve Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı, Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi.  Videokonferans yönetimiyle gerçekleştirilen toplantıda, olası Gaziantep Depremi ve depreme karşı alınacak koruyucu ve önleyici tedbirler masaya yatırıldı.

“FAY HATTI 50 KİLOMETRE UZAĞIMIZDA!”

Toplantıda yenilenen Deprem Haritasında Gaziantep’in durumu gözler önüne serildi. Söz konusu haritaya göre Gaziantep, Doğu Anadolı Fay Sistemi (DAF) etkisinde bulunuyor. 600 kilometre uzunlukta bulunan fay sistemi üzerinde bulunan Gölbaşı-Türkoğlu ve Türkoğlu-Antakya Segmenti, Gaziantep merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.  Bu fay segmentinde meydana gelebilecek depremin, Gaziantep’in fay hattına yakın olması nedeniyle kentte yıkıcı etkileri olacağı değerlendiriliyor.

“DEPREM RİSKİ UZAĞIMDA DEĞİL!”

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, deprem riskinin uzakta olmadığını söyledi. Vali Gül, “Deprem riski çok uzağımızda değil maalesef! Alacağımız koruyucu ve önleyici tedbirlerle olası bir depreme karşı şehir olarak yekvücut hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.