Hava Durumu

Deprem kapımızda…

Akdeniz’de 4,7 şiddetinde deprem meydana geldi. 21.15 sularında yaşanan deprem Hatay ve Gaziantep’ten de hissedildi. Yaşanan deprem, olası Gaziantep Depremini gündeme taşıdı. Öte yandan yıllardır hayata geçirilmesi beklenen Deprem Master Planı ile ilgili gelişmelerin akıbeti de bu süreçte merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2020 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2020 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Deprem kapımızda…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.15'te Yayladağı açıklarında 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Sarsıntı Hatay ve Gaziantep’te de hissedildi. Yaşanan deprem Gaziantep’te yaşanması beklenen olası depremi akıllara getirdi. Son olarak Elazığ’da meydana gelen deprem aralarında Gaziantep’in de yer aldığı pek çok ilde hissedilmiş, vatandaşlarda büyük paniğe neden olmuştu. Aradan geçen süreçte uzmanlar, Elazığ depreminin aynı fay hattı üzerinde bulunan Kahramanmaraş, Hatay gibi illerde de yaşanabileceği yönünde görüş bildirdiler.

ÇARPIK KENTLEŞME HAKİM

Elazığ’da yaşanan depremden oldukça fazla etkilenen Gaziantep’te, olası bir deprem senaryosu yeniden gündeme geldi. En yakın fay hattının kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta olduğu Gaziantep’te, olası bir depremden endişe ediliyor. Çarpık yapılaşmanın hakim olduğu Gaziantep’te meydana gelebilecek olası bir depremde, binlerce binanın zarar göreceği ve can kayıplarının yaşanacağı tahmin ediliyor.

DEPREM MASTER PLANI, UNUTULDU…

Geçtiğimiz yıllarda hazırlanan ve ihale aşamasına gelen Deprem Master Planı, unutuldu. Zaman kaybedilmeden tüm kurum ve STK’ların işbirliği ile hayata geçirilmesi gereken planın, gündeme alınmaması merak ediliyor. Deprem gerçeğinin bir kez daha yüzünü gösterdiği şu süreçte kısa süre içerisinde planın uygulanması ile ilgili çalışmaların başlaması bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.