Hava Durumu

Denetimler tamamlandı!

İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere "Kovid-19 Denetimleri" konulu genelge gönderdi. Ülke genelinde 4 gün boyunca vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu tüm alanlarda denetim yapılacağı açıklanmıştı. Genelgenin ardından Gaziantep’te başlatılan denetim çalışmaları tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2020 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Denetimler tamamlandı!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliklerine gönderilen genelge ile ülke genelinde 4 gün boyunca vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu tüm alanlarda denetim çalışmaları başlatıldı. Gaziantep’te de Gaziantep Valisi Davut Gül’ün önderliğinde protokol üyeleri sahaya inerek denetim çalışmalarına katıldı.

“SALGINDAN KORUNMANIN YOLU KURALLARA UYMAK”

Genelge kapsamında denetim çalışmalarına katılan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kuralları konusunda uyarılarda bulundu. Vali Gül, “Yorulmadan tüm vatandaşlarımıza tedbirlerin hayat kurtardığını ve salgından korunmanın tek yolunun kurallara uymak olduğunu anlatacağız” dedi.

“PAZARLARDA BULAŞMA RİSKİ YÜKSEK”

Vali Davut Gül, Covid-19 denetimleri kapsamında Gazikent Semt Pazarı'nda maske dağıttı,  pazarcılar ve vatandaşlarla bir araya geldi ve tedbirleri yerinde inceledi. Denetimin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Gül, “Bulaş riskinin en çok olduğu yerler, tedbirlerin en sıkı uygulanması gereken yerler  olmalı. Bilindiği gibi, 65 yaş üstü büyüklerimiz; 10.00-13.00, 20 yaş altı kardeşlerimiz;13.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmektedir. Bu saatlerin dışında çarşıda pazarda tespit edilenlere 900 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Cezaları kararlılıkla tahsil ediyoruz/edeceğiz” uyarısında bulundu.

TEDBİRLERİ ANLATTI

Vali Davut Gül, Covid-19 Denetimleri Kapsamında Üniversite Bulvarında Trafik Uygulamasına katılarak sürücülere ve vatandaşlara yeni tedbirler konusunda uyarılarda bulundu ve maske dağıttı. Buradaki çalışmaların hemen ardından Vali Gül, Karataş Mahallesi 400 nolu cadde üzerinde denetim çalışmalarına katıldı. Vali Gül, denetimler kapsamında caddede yeni tedbirlerle ilgili incelemelerde bulundu, esnaf ve vatandaşlara tedbirleri anlattı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.