Hava Durumu

Demokrasi için yürüyecekler…

TBMM İdare Amiri ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, beraberinde bulunan heyet ile gazetemize ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Toğrul, 81 İl genelinde bir Demokrasi Yürüyüşü Programı hazırlandığını, bu kapsamda Edirne ve Hakkari İllerinden yürüyüşe başlanacağını ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Barış Mitingleri düzenleneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2020 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2020 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Demokrasi için yürüyecekler…

 

TBMM İdare Amiri ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, beraberinde bulunan heyet ile gazetemize ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Toğrul, 81 İl genelinde bir Demokrasi Yürüyüşü Programı hazırlandığını, bu kapsamda Edirne ve Hakkari İllerinden yürüyüşe başlanacağını ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Barış Mitingleri düzenleneceğini söyledi.

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Musa Aydın, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Türkiye gündemine ilişkin konuları değerlendiren Toğrul, Türkiye’de yaşanan siyasi iklime yönelik eleştirilerde bulundu. Toğrul, “16 Nisan Referandumunun ardından Demokrasinin vazgeçilmezi olan Erkler Ayrılığı, ortadan kalktı. Bu güçler şu anda tek elde toplandı. Bu noktada muhalifler üzerine yargıyı sopa olarak kullanılıyor. Son dönemlerde bir darbe söylencesi var ama bize göre Türkiye’de hali hazırda bir darbe ortamı var zaten. Darbeyi seçilmiş iradeye el koyma olarak tarif ediyoruz. Günümüzde seçilmiş iradeye yönelik, iktidarın siyasi darbesi var. Yargı süreci devam ederken, milletvekillerinin vekillikleri düşürülebiliyor. Anayasa Mahkemesi’nde yargı süreci devam ediyorken, seçilmemiş bir kişi meclise talimat yazarak vekilliklerin düşürülmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın imzasıyla meclise talimatname gönderilerek, vekillikler düşürülüyor. Biz bunun meclise müdahale olduğunu biliyoruz. Meclis Başkanının bu konuda kamuoyuna yansımış ifadeleri var. Dolayısıyla meclis artık bir yasama organı olmaktan çıkmış, notere dönüşmüş durumda.”

“ANA SLOGANIMIZ: HEP BİRLİKTE”

Açıklamalarını sürdüren Toğrul, “Yargı, AKP-MHP İktidarının elinde sopaya dönüşmüş durumda, bir cümle söyleyenler hemen tutuklanıyor. Yandaş olan isimlerin yaptığı sansasyonel açıklamalara rağmen tek bir işlem yapılmıyor. Anayasal Kurumlarda iktidarın elinde oyuncağa dönüştü. RTÜK tarafından uygulanan yatırımlarda bunu kanıtlar nitelikte. Milletvekillerinin, seçilmiş belediye başkanlarının iradesine el konuluyor. Seçilmiş iradeye el konuluyorsa bunun adı darbedir. Bu noktada mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Oluşabilecek bir Demokrasi Muhalefetinin içerisinde HDP olmadan olmaz.”dedi.

HDP olarak bir çağrı metni hazırladıklarını kaydeden Toğrul, “HDP EŞ Başkanlarımız bu çağır metnini İstanbul’da duyurdular. Beş temel madde üzerinde oluşturulan çağrı metnimizi duyurduk. HDP’li seçilmiş belediye başkanlarının iradesine el konuluyor aynı zamanda CHP’li milletvekilinin vekilliği düşürülüyor. Yine Pandemi Döneminde topluma en yakın kamu kurumları olan belediyeler toplumla dayanışamıyor. CHP’li belediyelerin bu süreçte yaşadığı sorunları yakından gördük. AKP-MHP iktidarı,  “her şeyi ben yapayım” anlayışında. Hep birlikte bunu yapabilmek için bir Tutum Belgesi hazırladık. Ana Sloganımız: Hep Birlikte.”

“ÜÇ AYLIK PROGRAM HAZIRLANDI”

Tutum Belgesi kapsamında 81 İl Genelinde bir Demokrasi İçin Yürüyüş Programı hazırladıklarını söyleyen Toğrul, “Üç aylık programı kapsayan Demokrasi İçin Yürüyüş Programı kapsamında, iki yürüyüş kolu belirledik. Hakkari ve Edirne’den çıkacak olan yürüyüş kolları, Ankara’da buluşacak. Üç aylık program sonunda 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Barış Mitingleri ile süreci tamamlamak istiyoruz. Bu süreçte halkla, STK’lar, kanaat önderleri ile buluşmalar gerçekleştireceğiz. Barış Mitingleri ile bu aşamayı kamuoyu ile paylaşacağız. Yaptığımız çalışmalar sonunda toplumun düşüncelerini kamuoyuna sunacağız.”

İDDİANAME HALEN HAZIRLANMADI

Gaziantep İl Yönetimine operasyon yapıldığını hatırlatan Toğrul, “Gaziantep İl Teşkilatına yönelik operasyon yapılmış, Yöneticilerimiz tutuklanmıştı. Aradan geçen süreçte halen iddianame hazırlanmış değil. Bugün aldığımız habere göre, İddianameyi hazırlayacak olan Savcı ve Katiplerinin karantinaya alındıklarını öğrendik. Avukatların bizimle paylaştığı bilgiye göre, iddianameyi hazırlayan savcı ve katiplerin karantinaya alındığı ifade edildi. 7 aydan bu yana arkadaşlarımızın gerekçesi olmayan nedenlerle tutuklu bulunuyorlar. İl Eş Başkanımız Müslüm Bey, emekli öğretmendi. Hayatları boyunca devlet memuru olarak çalışmış insanlar, siyaset yapınca bu duruma düştüler.”

Pandemi Süreci sonrasında ekonomik zorluklar yaşanabileceğini kaydeden Toğrul, HDP tarafından Pandeminin başladığı ilk günden bu yana ekonomik konuların gündeme taşındığını söyledi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.