Hava Durumu

“Delikli Tepe Oğuzeli’nin Göz Bebeği”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Meclis Üyeleri yapım aşamasında sona gelinen ‘Delikli Tepe Seyir Terası’nı gezerek incelemelerde bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Delikli Tepe Oğuzeli’nin Göz Bebeği”

“Tarihi Ve Kültürel Zenginlikleri Turizme Kazandıracağız”

“Delikli Tepe Oğuzeli’nin Göz Bebeği”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Meclis Üyeleri yapım aşamasında sona gelinen ‘Delikli Tepe Seyir Terası’nı gezerek incelemelerde bulundular.

Delikli Tepe’nin Oğuzeli’nin tarihine ışık tuttuğunu vurgulayan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA)  ile hayata geçireceğimiz bu proje ile ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini turizme kazandıracağız” dedi.

Proje hakkında Meclis Üyeleri’ne bilgi veren Başkan Kılıç, “Bu proje benim ve çalışma arkadaşlarımın çok keyif alarak hayata geçirdiği bir proje. Her şeyden önce Delikli Tepe Seyir Terası Projemiz ile Oğuzeli hak ettiği turistik değeri kazanacak. Bu vesile ile yatırımcıları bölgeye rahatlıkla çekebileceğiz. Böylece Oğuzelimiz turizm cenneti haline gelecek. Projemizin hayata geçmesi ile bölge alternatif ögeleri ve zengin tarihi kültürel yapısı ile turizmde yerini alacaktır. İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA)dan alacağımız destek ve kendi öz kaynaklarımızı kullanarak ilçemize hak ettiği turistik değeri kazandıracak olan bir proje olduğu için ayrıca mutluyuz. Delikli Tepe mevkii içinde aktivite alanlarının artması doğal olarak ilçe ekonomisini de canlandıracak. Geliri artan hemşerilerimizin yaşam kalitesi de artacak. Projemizin bitmesiyle birlikte Deliklitepe Mesire Alanı bölgeye alternatif olacaktır. İlçemize hak ettiği turistik değeri kazandırabilecek tarihi ve kültürel yapısı ile sadece Gaziantep’in değil Güneydoğu bölgesinin parlayan yıldızı olacak. Tesisimizin içinde ata sporlarımız olan atçılık ve okçuluk eğitimleri verilecek. Kadınlarımız kendi elemeği yöresel ürünlerini pazarlayabilecekler” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.