Hava Durumu

“Delegasyon dizayn edildi”

CHP Gaziantep’te kongre öncesi gerilim artıyor. İl Başkan adayı Hayri Sucu, il başkanı Lütfü Demir’i artık CHP’de klasik halini almış suçlama ile eleştirdi. Sucu, “Delegasyon dizayn edildi. Lütfü Demir, ilçeleri dizayn etmeye başladı. Halen de baskıyı sürdürüyor.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Delegasyon dizayn edildi”

CHP Gaziantep’te kongre öncesi gerilim artıyor. İl Başkan adayı Hayri Sucu, il başkanı Lütfü Demir’i artık CHP’de klasik halini almış suçlama ile eleştirdi. Sucu, “Delegasyon dizayn edildi. Lütfü Demir, ilçeleri dizayn etmeye başladı. Halen de baskıyı sürdürüyor.”dedi.

Basın toplantısı düzenleyen CHP Gaziantep İl Başkan adayı Hayri Sucu, İl Başkanı Lütfü Demir’e yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Demir’in ilçe yönetimlerini baskı altına aldığını ileri süren Sucu, “Atanarak gelen il başkanı baskı kurarak ilçeleri dizayn etmeye başladı. Halen bu baskıyı sürdürüyor. Delegasyon dizayn edildi. Ben hiçbir zaman atamayla gelmedim, her zaman seçimle geldim. Örgüt antidemokratik şekilde görevden alınanların yanında olur” açıklamalarında bulundu.

16 Şubat tarihinde yapılacak olan CHP İl Kongresi öncesi aday olduğunu açıklayan Hayri Sucu, basın mensupları ile bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sucu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkan adayıyım. CHP’deki il başkanımızın bir takım iddiaları var. Bu iddialara cevap vermek için buradayız.  Genel Merkezin işi il başkanını sürekli görevden almak değildir. Genel başkan ile çok yakınım, yaşanan sorun bir görevli arkadaşımız le alakalıydı. Nasıl ki yerelde kongre oluyorsa genel merkezin de kurultayı var. Ben kurultayda genel başkanımızdan yana tavır koyacağım. Bir genel başkan yardımcımız beni istemiyor olabilir, genel başkanla sıkıntım yok. Bu sadece algı operasyonudur. Ben hiçbir zaman atamayla gelmedim, her zaman seçimle geldim. Örgüt antidemokratik şekilde görevden alınanların yanında olur. Genel merkez bu konuda benim yanımdadır.”

KENDİMİ ÖRGÜTE TESLİM ETTİM

Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı görevine atanan Lütfü Demir’in ilçe yönetimlerini dizayn ettiği yönünde iddialar da bulunan Sucu, “Atanarak gelen il başkanı baskı kurarak ilçeleri dizayn etmeye başladı. Halen bu baskıyı sürdürüyor. Delegasyon dizayn edildi. Hala panik içindelerse yaptıklarının doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Kimsenin görevi, kimsenin iki dudağı arasında olmamalı. Ben hiçbir zaman delege yazımına müdahil olmadım, kendimi örgüte teslim ettim.  Son il başkanı olarak Şahinbey’de neden delege olarak benim ismim yazılmadı? Orada da bir dizayn söz konusu. İl başkanlığını tekrar alıp milletvekilliği basamağını kurmaktır. Bunun telaşını yaşıyorlar.”

LİSTELER İL BAŞKANI VE İKİ MİLLETVEKİLİ TARAFINDAN HAZIRLANDI

31 Mart Yerel Seçimlerinde yaşanan olayları anlatan Sucu, “Belediye meclis üyeliği döneminde il başkanı olarak önseçim talep ettim, örgüte söz vermiştim. Genel merkez ile önseçim için görüşmelerde bulundum. Şehitkamil ilçesinde belediye meclis üyesi aday adayları önseçim talep etmediklerini söylediler. Şahinbey’de de atama yapılması kararı çıktı. Belediye meclisi üyeleri yazılırken il binasında mevcut başkan Lütfü Demir, milletvekilleri ile birlikte listeleri yaptı. Masaya yumruk vurarak meclis üyesi olanlar var. Ben il başkanı olsaydım masaya yumruğumu ben vururdum. CHP’nin listesine ne İYİ Partiliyi eklerdim ne HDP’liyi eklerdim. Koltuğu  dolduramadıkları ilk günden belli oldu. Oy kaybı yaşandı. 14 meclis üyemizden 3’ü diğer partilerden.”

CELAL DOĞAN İLE İLGİLİ KAMUOYU OLUŞTU

DSP’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Celal Doğan ile ilgili sözlerini sürdüren Sucu, “Gaziantep Celal Doğan’la ilgili çok büyük bir kamuoyu oluştu. Bu bizim partinin dışında oluştu. Yoksa daha Ali Peri’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Genel Başkan’la bir görüşmesi vardı. Parti tabanımızın Celal Doğan’a doğru bir kayması oldu. Ben bunu hissettim ve genel başkanıma anlattım. “Eğer Celal Doğan’ın aday yaparsak biz Gaziantep’te seçimi alırız.” O da: ‘Sayın Başkan bu meseleyi kapat. Celal Doğan halen başka bir partide siyaset yapıyor. Böyle bir şey olmaz” dedi. Ben inanıyordum ki Büyükşehir’i,  Şehitkamil’i, Araban’ı, İslahiye’yi, Karkamış’ı Oğuzeli’ni buraları alacağımızdan umutluydum ve tarih beni haklı çıkardı. Celal Doğan Yüzde 27 aldı, yüzde 17 de Ejder Demir aldı. Eğer biz bu gücü birleştirseydik, seçimi alıyorduk. Şehitkamil’i de alırdık. Oğuzeli ile İslahiye de geliyordu. Bizim İslahiye’yi kaybetmemizin sebebi orada gidip CHP’ye burada DSP’ye çalışan milletvekilinden kaynaklandı. Onun için ben bu süreci çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum ama bazı insanların işine gelmiyor. Akif Ekici 2014 yılında seçime girdi bir sürü para harcadı. Ondan bir dönem önce Mustafa Yılmaz kazanamayacağını bile bile geldi aday oldu. Partinin oyunu yükseltti.”

BENİ SUÇLAYARAK PARTİYİ BÜYÜTEMEZLER

İttifak görüşmelerini anlatan Sucu, “İttifak görüşmelerinde bizimkiler hemen teslimiyetçi oldular. Benim haberim yok. Gaziantep’in verileceği ile ilgili bana bir kelime bile söylemediler. Ali Öztunç yumruğu masaya vurdu. Yüzde 4’ü yüzde 28 yaptı. Biz kazanamasak bile bir aday çıkartsaydık, oyumuz yüzde 40’yı şimdi. Bunun suçlusu ben değilim. Herkes suçunu üstüne alacak. Benim üstüme suç atarak partiyi büyütemezler. Keşke biri çağırsa da o milletvekilleri ile o il başkanı ile otursa da yüz yüze konuşsak. Hayri Sucu yanlış yapmaz. Çünkü beklentisi yok. Ben milletvekili adayı değilim. Benim genel başkanım bana ‘niye aday olmadın’ dedi. Benim siyasi ahlakıma o zaman bu ters gelirdi.”

PARTİ HAREKETSİZLEŞTİ

“Ben bu örgütün sıkıntısını biliyorum. Ben varken partinin içi cıvıl cıvıldı. Gidin bakın iki tane adam bulun bugün, ben buradayım ve bir yıldan beri bu böyle. Ben bu partinin neferiyim. Bana isterlerse bu partinin paspasçılığını versinler yapacağım. Hadi kendileri de yapsın. Artık parasal meselelere girmiyorum. Referandumda mesela bir yardım alamadık. 1 lira vermediler. Bunun için adayım. Bunlara bu işi öğreteceğim. Ben eksik yapmış olabilirim, eksik yaptım için özür dilerim ama benim artılarım var. Ben bu partinin oyunu düşürmedim. Son 31 Mart seçimlerinden bizim partinin aldığı oyu n sebebi ben değilim.”

DANIŞMA KURULU NEDEN TOPLANMADI?

Eleştirilerini sürdüren Sucu, “Bir yıldan beri sen bu partinin il başkanı değil misin? 1 yıldan beri danışma kurulu yapılmadı. Ben İl Başkanlığını aldığımda bu partinin 93 bin 500 lira borcu vardı. Benden önce il başkanlığı yapan arkadaşlarımız benden çok zengin insanlardı. Bu borcu sıfırladım ben ondan sonra da 30 bin lira para bıraktım” ifadelerine yer verdi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.