Hava Durumu

“Değişime öncülük edecek isimler seçilmeli”

CHP Şehitkamil İlçe Kongresi’nde Değişim Hareketi’nin adayı olan Hurşit Yıldırım, kongrenin ardından ilk kez konuştu. 9 Şubat tarihinde yapılacak olan İl Kongresine değinen Yıldırım, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de partiyi ayağa kaldıracak, örgütte dargınlık ve küskünlüklere son verecek kadroların oluşması için İl Kongresinin şölen havası içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Yıldırım,” İlk kongresinde değişime öncülük edecek isimlerin seçilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2020 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Değişime öncülük edecek isimler seçilmeli”

CHP Şehitkamil İlçe Kongresi’nde Başkan adayı olan Hurşit Yıldırım, yaklaşan İl Kongresi ve parti için siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, “Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oylarında düşüş yaşandı. 31 Yerel Seçimlerinde de Türkiye’deki diğer illerde olduğu gibi Gaziantep’te de partiyi ayağa kaldıracak, örgütte küskünlük ve dargınlıklara son verecek kadroların oluşması için seçimlerin bir şölen havasında yapılması gerektiğine vurguda bulunduk. İlçe Kongresi’nde, “Söz, örgütün olmalı, bu hareket Halkın Hareketi olmalı” dedik. Cumhuriyet Halk Partililer, partilerini en iyi noktalara taşıyacaktır, bundan hiç şüphem yoktur. İl Başkanlığı kongresinde aday olacağı konuşulan isimlerin hepsi birbirinden değerli isimler. İlk kongresinde değişime öncülük edecek isimlerin seçilmesi gerektiği yönündeki düşüncelerimizi belirttik. Kongreler gelir geçer, adaylar seçilir ya da seçilmez. Burada önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Şehitkamil İlçe Kongresi’nde bu yönde söylemlerde bulunduk, bu söylemlerimize devam edeceğiz.”

YARIN SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kongreye ilişkin sözlerini sürdüren Yıldırım, “9 Şubat tarihinde yapılacak olan İl Kongresinde kazanan kim olursa olsun, yarın seçim varmış gibi el ele çalışmaya devam edeceğiz. Bu noktada biz de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Son yılların en heyecanlı kongresi Şehitkamil İlçe Kongresi’nde yaşandı. Dilerim bu durum İl Kongresinde de olur, aile içi bayrak yarışı birlik ve beraberlik mesajları içerisinde partimiz ileriye taşınır.”

“ÇARŞAF LİSTE İLE SEÇİM YAPILMALI”

İl Kongresinde yaşanan aday bolluğuna değinen Yıldırım, “Geçtiğimiz yıllarda aday çokluğu konusunda sıkıntılar olurdu. Yine bu kongrede aday çokluğu partide bir ivmenin olduğunun gösteriyor. Gönül ister ki yönetimler ve kongre delegelerinin çarşaf listesi yönünde aday olan arkadaşlarımız, salonda bunu önerge ile divan başkanlığına sunar ve çarşaf liste olur. CHP’nin vazgeçilmezi demokratik seçimlerdir, demokratik seçimlerinde çarşaf liste ile olunması gerekir. Temenni ediyoruz ki aday çokluğunun olması parti içerisinde şölen havası içerisinde kongre gerçekleştirmesini sağlayacaktır.”

“40 MAHALLEMİZİ ZİYARET ETTİK”

Sözlerini sürdüren Yıldırım, “5 Ocak tarihinde yapılan İlçe Kongresinin ardından geçen 12-13 günlük süreçte 40 mahallemizi ziyaret ettik. İki noktada da ise geniş katılımlı mahalle toplantıları yaptık. Yaptığımız toplantılarda da gençlik ve kadına yönelik taahhütlerimiz oldu. Bu taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Bu kapsamda gençlerimizi ve kadınlarımızı partiye kazandırma noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.