Hava Durumu

Değişim yaşanacak mı?

Ak Parti’de 7 Ekim 2019 tarihinde başlayan Olağan Kongre Süreci tüm hızıyla devam ediyor. Ak Parti Teşkilatlarında kongreler 29 Şubat’ta başlarken, en fazla merak edilen konu İl ve İlçe Teşkilatlarında değişim yaşanıp yaşanmayacağı konusu.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2020 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Değişim yaşanacak mı?

Ak Parti’de 7 Ekim 2019 tarihinde başlayan Olağan Kongre Süreci tüm hızıyla devam ediyor. Ak Parti Teşkilatlarında kongreler 29 Şubat’ta başlarken, en fazla merak edilen konu İl ve İlçe Teşkilatlarında değişim yaşanıp yaşanmayacağı konusu.

Sürecin devam ettiği Gaziantep’te de geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan delege seçimlerinin ardından İlçe Kongreleri için start verildi. Ak Parti Gaziantep’te ilk olarak 29 Şubat Cumartesi Günü Ak Parti Karkamış İlçe Kongresi yapılacak.

Ak Parti’de olağan kongre süreci geçtiğimiz yıl 7 Ekim tarihinde başlamıştı. Büyük bir hızla süreç işletilirken, 2019 Aralık ayında ilçe delege seçimleri tamamlandı. Delege seçimlerinin ardından Ak Parti Gaziantep’te gözler ilçe kongresine çevrildi. Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci, daha önce yaptığı açıklamalarda İlçe Kongrelerinin Şubat ayında başlayacağını duyurmuştu. Özkeçeci’nin açıklamalarının ardından Ak Parti Gaziantep’te İlçe Kongre tarihileri netleşmeye başladı.

İLK KONGRE KARKAMIŞ TEŞKİLATINDA…

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci tarafından ilçe kongre tarihleri duyurulmaya başlandı. Sosyal medya hesabı üzerinden kongre duyurularını yayınlayan Özkeçeci, “29.02.2020 Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz ilk İlçe Kongremizin ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi. Özkeçeci’nin açıklamaları doğrultusunda 29 Şubat Cumartesi Günü yapılacak olan Karkamış İlçe Kongresi ile İlçe Kongreleri başlayacak.

NİZİP VE OĞUZELİ KONGRELERİ AYNI GÜN YAPILACAK

Ak Parti Karkamış İlçe Kongresi’nin tamamlanmasının ardından 1 Mart Pazar Günü Nizip ve Oğuzeli İlçe Kongreleri yapılacak. İlk olarak saat 10.00’da başlayacak olan Nizip Kongresi’nin tamamlanmasının ardıdan saat 14.00’te Oğuzeli İlçe Kongresi başlayacak. Yapılacak olan iki kongre ile birlikte iki gün içerisinde üç ilçede kongreleri tamamlanmış olacak.

KONGRELER İÇİN YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Ak Parti Erzurum Milletvekili ve Gaziantep Koordinatörü Zehra Taşkesenlioğlu Ban, geçtiğimiz hafta Gaziantep’e geldi. İl Başkanı Eyup Özkeçeci ve İl Yöneticileri ile birlikte İlçe Teşkilatlarını ziyaret eden Zehra Taşkesenlioğlu Ban, partilileri dinleyerek, kongre sürecine ilişkin teşkilatlarla toplantılar gerçekleştirdi. İlçe Teşkilatlarına yapılan ziyaretlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasını taşıyan teşekkür mektupları, geçmişten günümüze kadar İlçe Başkanlık görevinde bulunan isimlere takdim edildi. 

DEĞİŞİM YAŞANACAK MI?

Ak Parti Teşkilatlarında en fazla merak edilen konu İl ve İlçe Teşkilatlarında değişim yaşanıp yaşanmayacağı konusu oluyor. İkinci döneminde bulunan Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci’nin yeniden aday gösterileceği, kulislerde konuşuluyor. İlçe Teşkilatlarında ise Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke ve Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz’ın yaklaşan ilçe kongrelerinde yeniden aday olmak için büyük çaba harcadıkları görülüyor. Şubat sonunda yapılacak olan Karkamış İlçe Kongresi ve 1 Mart tarihinde yapılacak olan Nizip ve Oğuzeli İlçe Kongrelerinde ise değişim yaşanmayacağı ileri sürüldü.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.