Hava Durumu

Daha kaç can yitireceğiz?

Ölümlü trafik kazaları ile sık sık gündeme gelen Gaziantep-Nurdağı Yolu, yeniden gündeme geldi. Her yıl yaşanan ölümlü kazalarda onlarca vatandaşın hayatını kaybettiği Ölüm Yolu’nda, geçtiğimiz gün meydana gelen kazada tekeri patlayan araç, yan şeritte seyreden tıra çarptı. Meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı. Ölüm yolu olarak adlandırılan Nurdağı-Gaziantep Yolu’nda meydana gelen kazaların son bulması için Nurdağı Yolu’nda çalışma başlatılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Daha kaç can yitireceğiz?

Gaziantep ile Nurdağı İlçesi’ni birbirine bağlayan Nurdağı Yolu, can almaya devam ediyor. Ölüm Yolu’nda,2016, 2017, 2018 yıllarında toplam 230, 2019’un ilk 5 ayında toplam 38 ölümlü ve ağır yaralanmalı kaza meydana geldi. Gaziantep Milletvekilleri tarafından meclis gündemine taşınan yol ile ilgili çalışmaların tamamlanması beklenirken, yolda meydana gelen kazalar devam ediyor. Geçtiğimiz gün meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Edinilen bilgiye göre, Nurdağı-Gaziantep yolunun 7. kilometresinde seyir eden Muhammed Elcüneyd (39) yönetimindeki 79 AAD 579 plakalı otomobil, ön tekerinin patlaması sonucu yandaki şeritte seyir eden Ahmet D.'nin kullandığı 33 BYL 86 plakalı tıra çarptı. Kazanın şiddetiyle savrulan otomobil, bariyerlere çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü Muhammed Elcüneyd (39) ve oğlu Hüsam Elcüneyd (3) olay yerinde hayatını kaybederken, anne Aliye Haffar (38), oğulları Ali ve Hazim Elcüneyd yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Gaziantep ve çevredeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

DEFALARCA GÜNDEME GELDİ

Nurdağı Yolu’nun yapımı konusunu defalarca kez gündeme taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, gazetemize yaptığı açıklamalarda yetkililerin bu yolu görmezden geldiğini ifade etmişti. Kaplan, “Yıllardır Nurdağı-Sakçagözü karayolunda ölümlü ve ağır yaralanmalı kazalara tanık oluyoruz. Binlerce aile yitip gitti bu yolda. Nurdağı benim de doğduğum ve büyüdüğüm ilçe. O yoldan binlerce kere geçtim ben de. Çoğu kazaya da bire bir şahit oldum. Milletvekili yemini ettiğim günden bu yana defalarca dile getirdiğim bu ölüm yolu için ne yazık ki, hükümet tarafından atılan herhangi bir somut adım olmadı. Meclis’e verdiğim ilk önerge de bu yolun biran önce yapılması talebiydi. Bu yolda 2016, 2017, 2018 yıllarında 230 ölümlü yaralanmalı kaza meydana geldi. 2019 yılı ilk beş ayında 38 ölümlü yaralanmalı kaza meydana geldi” ifadelerini kullanmıştı.

Ölüm Yolu’nda meydana gelen kazaların son verilmesi için çalışma yapılması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.