Hava Durumu

Cumhuriyet için pedal çevirdiler…

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu iş birliğinde düzenlenen olan Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’nın açılış töreni Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2019 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2019 20:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Cumhuriyet için pedal çevirdiler…

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu iş birliğinde düzenlenen olan Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’nın açılış töreni Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde start alan Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası için açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bugün Cumhuriyetimiz kuruldu. Kurtuluş Savaşı, bir inancın, bir imanın, bir kahramanlığın öyküsüdür. Bütün dünyaya Türk olmanın, bastıkları toprakların ne anlama geldiğini gösterdikleri gündür. O nedenle 29 Ekim’i güçlü şekilde kutlarken, Gaziantep’in Kurtuluşunun 100.Yıldönümüne giderken onurluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde 100.yıla hazırlanıyoruz. Kurtuluşu en iyi Gazi’nin torunları bilir, en iyi İstiklal Madalyası almış bir toprağın torunları bilir. O nedenle komutanlarımız ve Mehmetçiklerimiz ile birlikte Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Operasyonlarında tüm dünyaya kahramanlığın ne olduğunu gösterdik. Bunu yeniden dünyaya anlatmak için buradayız.” 

“2023 HEDEFLERİNE EN YAKIN ŞEHİR GAZİANTEP”

“Cumhuriyetin 100.yılında Dünyanın 10’ununcu ekonomisi olmak için çok çalışmamız gerekiyor.  Oda Başkanlarımız buradalar, Gaziantep ecdadına yakışır bir şekilde her şartta üretmeyi, her şartta kalkınmayı bilen bir şehirdir. Bu şehrin torunları olarak 2023’e en yakın şehiriz. Dünyanın 10’ununcu Büyük Ekonomisi olma yolunda hızla ilerliyoruz.”

“CUMHURİYET İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER”

“Sayın Valimizin başkanlığında Spor Kenti Gaziantep olmak hedefimiz var. Sporuyla yükselen, engelli dostu Gaziantep olacağız. ‘Bütün engelleri kaldıran Gaziantep olacağız’ dedik. Şuanda dünyanın tüm işitme engelli sporcuları Gaziantep’teler. Cumhuriyet için pedal çeviriyorlar. Sporcularımız ile birlikte 96.yılımızı kutlamak için buradayız. Müteşekkiriz, işitme engelli bir kardeşimiz dünyanın bir tarafına gelip Cumhuriyet için pedal çeviriyorsa bu artık engellileri önündeki engelleri nasıl kaldırdığımızın göstergesidir” diye konuştu.

“CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKACAK GENÇLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Törende bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Valisi Davut Gül, “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96.Yıldönümünde Dünya İşitme Engelliler Şampiyonasına, Büyükşehir Belediye Başkanımızın himayesinde ev sahipliği yapıyoruz. Gaziantep’te 1 milyonun üzerinde 18 yaş altı gencimiz var. Bu gençlerimiz ve çocuklarımızın,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler olması gerekiyor.  Gençlerimizi sporla, sanatla, kültürle buluşturarak nice 96.yıldönümlerinde Cumhuriyete sahip çıkacak bilince sahip gençler olmaları gerekiyor. Bugün bu konunun bir kez daha temelleri atılıyor. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 14’üncü Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’nın startı verildi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.