Hava Durumu

Cuma Camii meclis gündeminde…

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığından yapıldı. Toplantıda 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Bölgesi’nde yapılması planlanan Medeniyet Şehri Projesi ve Cuma Camii Projesi gündeme geldi. 80 bin metrekare alana inşa edilecek olan Cuma Camii Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Başkanvekili Osman Toprak, “Kentin her yerinden görülebilecek, hem büyüklük hem de mimarisi anlamında Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek güzel bir camii hayırseverimiz şehrimize kazandırmış olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Cuma Camii meclis gündeminde…

Toplantıda gündemde yer alan 43 madde görüşüldü. Toplantıda, 5.Zırhlı Tugay Bölgesi’nde yapılması planlanan Medeniyet Şehri Projesi ve Cuma Camii Projeleri gündeme geldi. Maddeye ilişkin söz alan CHP’li meclis üyeleri, 80 bin metrekarelik alana yapılması planlanan Cuma Camii Projesi’nin ağaçların seyrek olduğu bir bölgeye yapılması gerektiğini belirttiler.

“ŞEHRİMİZE KAZANDIRILACAK”

Gündem maddesini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “İlgili maddenin oy birliği ile kabul edilmesinden dolayı memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Gündemde oylamış olduğumuz madde, Demokrasi Meydanı alanına yapılacağı duyurulan Cuma Camii Projesi ile ilgili gündem maddesidir. Uzun süreden beri gündemde tutuyorduk. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Gaziantep Valiliği ve Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde, kentin her yerinden görülebilecek, hem büyüklük hem de mimarisi anlamında Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek güzel bir camii hayırseverimiz şehrimize kazandırmış olacak.”

“ÇEVREYE DUYARLI BİR BELEDİYEYİZ”

Projeye ilişkin açıklamalarını sürdüren Toprak, “Demokrasi Meydanı alanına yapılmak istenen cami, sığmıyordu. Meclis üyelerimizin hassasiyetine bizler de sonuna kadar katılıyoruz. Çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Bizlerde ağaçların en az kesilebileceği şekilde projenin oturtulacağını düşünüyoruz. Alan geniş belirlendi ancak camii projenin ortasında olacak” diye konuştu.

“İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPIYORUZ”

Gündemin 22.maddesinde Oğuzeli İlçesi Çaybaşı Mahallesi’nde uygulama ve nazım imar değişikliği gündeme geldi. Maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Toprak, “Oğuzeli Organize Besi Bölgesi’nde bulunan adakçıların ve saman satan esnafımızın taşınması için imar değişikliği yapıyoruz. Şehir merkezinde kaçak kesim yapan adakçılarla ilgili gerekli kontrolleri yapıyoruz. Daha hijyenik bir ortamda satış ve kesim yapmaları için yapıyoruz” dedi.

CHP’li meclis üyeleri karara tepki gösterdi. Meclis üyeleri, “Burada imar değişikliği yapılırken, ağaçlandırılacak alanların dönüştürülmesine karşı çıkıyoruz” diye konuştular.

İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

PLAN İPTAL EDİLDİ

Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyeleri 1/100 Binlik Planı gündeme taşıdılar. Meclis üyeleri, “1/100 Binlik Plan mahkeme kararıyla iptal edildi, planın 3 ay içerisinde meclis gündemine gelmesi gerekiyordu. Ancak halen plan meclis gündemine gelmedi” diye konuştu.

YENİ PLAN KISA SÜRE İÇERİSİNDE MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Toprak, “1/100 Binlik Plan, mahkeme kararıyla iptal edildi. Geçen ay yeniden 1/100 binlik plan yapılması ile ilgili karar alındı. Kararın ardından yeni planlama kısa süre içerisinde meclis gündemine gelecek” diye konuştu.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.