Hava Durumu

“Çocuk İstismarının affı olamaz!”

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, son dönemlerde meclis gündemine geleceği iddia edilen çocukların, istismarcıları ile evlenmeleri halinde cezasızlık getirileceğine dair iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şarklı, “Çocuk İstismarının Affı Olamaz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2020 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2020 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Çocuk İstismarının affı olamaz!”

Son yıllarda Türkiye’de Çocuklara yönelik cinsel istismar olayları sıklıkla gündeme geliyor. Çocukların, istismarcıları ile evlenmesi halinde ceza almamalarını öngören yasal düzenlemenin TBMM gündemine geleceğine dair iddialar üzerine Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, açıklamalarda bulundu.  Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, “2016 yılından beri defalarca gündeme getirilen çocukların istismarcılarıyla evlenmeleri halinde cezasızlık getirmeye yönelik yasa teklifinin Meclise sunulacağına ilişkin; Sosyal medyada yansıdığı şekilde, gerçekliği teyit edilmeyen bir belge dolaşıma sokulmuştur. Ancak buna rağmen belgenin sosyal medyaya yansıması kamu vicdanında çok büyük rahatsızlık yaratmıştır. Bu durum; Konunun toplum nezdinde ne derece hassasiyetle takip edildiğini ve konuya ne derece önem verildiğini göstermiştir. Kamuoyunda oluşan bu infial üzerine, konuya ilişkin hassasiyetimizi ve uyarılarımızı bir kez daha hatırlatma zorunluluğu doğmuştur.”

“TEKLİF DAHİ EDİLMEMELİ”

“2005 yılında, cinsel istismar failinin mağdurla evlenmesinin cezanın erteleme nedeni olması, yasadan çıkartılmışken, eski yanlışa dönülmesine yol açacak her türlü yasal düzenleme, çocuğun korunmasından sorumlu olan bütün kurumları, mağdur çocuğun istismarcısı ile evlendirilmesi sürecinin bir parçası haline getirecektir. Böyle bir düzenlemeye gidilmesi ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere, Anayasamızın 90. ve 14. maddelerine ve Çocuk Koruma Kanunumuza açık aykırılık oluşturur. Hukukun evrensel ilkelerine ve çocuğun üstün yararına aykırı olacak bir düzenlemenin bir daha ülkemizin gündemine getirilmemesi, Teklif Dahi Edilmemesi gerektiğini belirtiyor, Barolar olarak hukukçu ve insani yanımızla bir kez daha “Çocuk İstismarının Affı Olmaz” diyoruz” ifadelerine yer verdi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.