Hava Durumu

CHP’nin Yol Haritası Gaziantep’te belirlenecek

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 250 Belediye Başkanı, 'Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere Gaziantep’e geldi. Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ilk gününde CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Torun, “Çalıştay ile önümüzdeki 3 yılın yol haritasını da büyük ölçüde belirlemiş olacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’nin Yol Haritası Gaziantep’te belirlenecek

CHP’li 250 belediye başkanı, , 'Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere Gaziantep’e geldi. Üç gün sürecek programın ilk günü CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, tarafından basın toplantısı düzenledi.

2 YILLIK SÜREÇ MASAYA YATIRILACAK

Programın gerçekleşme amacını anlatan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Cumhuriyet Halk partisi olarak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında tüm belediye Başkanlarımız da Gaziantep'te bir araya geliyoruz 18-20 Haziran tarihlerinde kapsayan çalıştayımız yerel seçimlerin ardından yüz yüze 4.toplantımız olacak belediye başkanlarımız bugün Gaziantep ilimizin 9 ilçesinde sahaya çıkacak ve vatandaşlarımız ile bir araya gelecek.  Çalıştay programımız yarın sabah genel başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayacak ardından belediye başkanlarımız yerel hizmetleri ilgilendiren farklı konu başlıklarında atölye çalışmalarına katılacaklar pazar günü ise alanında uzman isimlerin bilgi ve değerlendirmelerini aktaracağı bir panel düzenlenecek aynı gün farklı proje uygulamaları üzerine belediye başkanlarımıza fikir verici sunumlar yapılacak özetlemek gerekirse bu çalıştayımızda 2019 yerel seçimlerin üzerinden geçen 2 yılı detaylı olarak masaya yatıracağız. Önümüzdeki 3 yılın yol haritasını da büyük ölçüde belirlemiş olacağız.”

“ÇÖZÜM BULMAK İÇİN BULUŞUYORUZ”

Çalıştaya ilişkin sözlerini sürdüren Torun, “Belediye başkanlarımızın başarılı hizmetlerini artırmak ve vatandaşlarımız derdine derman olmak, çözüm olmak için buluşuyoruz. Bizim belediyelerimiz vatandaş için canını dişine takıp çalışıyor. Merkezi yönetim hayali projelerde ısrarını sürdürüyor. Bir yeşil alan gördüğünde inşaat hayali kuran her doğal güzelliği rant kapısı olarak gören bu iktidar milletle inatlaşmaktan vazgeçmiyor.”

“KANAL İSTANBUL PROJESİ’NİN MALİYETİ 123 MİLYAR TL”

“Millet ekmek derdine düşmüşken onlar Kanal İstanbul sevdasında inat ediyorlar” diyen Torun, “Yoksulluk içinde inim inim inleyen vatandaştan aldıkları vergileri şimdi de kanala gömmek istiyorlar. Bu proje İstanbul’a yeni bir ihanet projesidir. Hiçbir bilimsel gerçekliği de milletimize bir faydası da asla yoktur. İktidar cenahından yapılan açıklamaları ülkemiz adına üzülerek takip ediyoruz. Artık öyle bir noktaya geldiler ki bu ucube projeyi savunmak için akla mantığa sığmayan açıklamalar yapıyorlar. Öyle ki ‘Kanal İstanbul müsilajı bitirecek’ diyecek kadar da aciz hale geldiler. Milletin aklıyla alay ediyorlar. Projenin maliyetini bile net olarak açıklayamıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin maliyeti 75 Milyar TL derken, kendi Ulaştırma Bakanı 123 Milyar TL diyor.”

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ, MİLLETİN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMADI”

31 Mart Yerel Seçimlerinde vatandaşın kararını verdiğini söyleyen Torun, “Milletimiz bu seçimlerde Ankara’yı parsel parsel satan, İstanbul’a ihanet eden zihniyete yeter dedi. Milletimiz bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir sorumluluk yükledi. Gururla söylüyorum ki; bizim belediye başkanlarımız 2 yılda verdikleri hizmetlerle milletimizin güvenini boşa çıkarmadı. Bizim belediyelerimiz halkı kandıran hayali projelerin peşinden koşmadı. Vatandaşımızın öncelikli sorunlarını teker teker çözdü, çözmeye de devam ediyor.”

“4 MİLYON 550 BİN HANEYE YARDIM YAPILDI”

Bizim belediye başkanlarımız özellikle pandemi sürecinde yoksulluğa terk edilen milletimizin dertlerine derman olabilmek için çabasını seferber etti. İhtiyaç oldu çiftçinin, esnafın, öğrenci, müzisyenin yanında oldu, tüm kesimlere yardım elini uzattı. Bu süreçte 4 Milyon 550 bin haneye ayni, 1 Milyon 465 bin haneye de nakdi yardım yapıldı.”

“BU MİLLETE DERMAN OLACAĞIZ”

Belediye Başkanları Buluşmasına ilişkin olarak sözlerini sürdüren Torun, “Gaziantep’teki bu toplantıdan da tüm Türkiye’ye mesaj vermek istiyoruz. Bu mesaj azmin, kararlılığın, umudun mesajıdır. Milletimizin oylarıyla seçilen belediye başkanlarımızın onurlu mücadelesinin mesajıdır. CHPli belediye başkanları önümüzdeki 3 yılda da birlik ve beraberlik içinde milletimizin hayrına çalışmaya devam edecek. Biz bu millete derman olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.