Hava Durumu

CHP’den 30 Ağustos tepkisi!

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 30 Ağustos kutlamalarının Pandemi nedeniyle iptal edilmesini eleştirdi. Sucu, “Hafta sunu 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. Yıl dönümünü kutlayacağız. Pandemi süreci bahane edilerek anlam ve öneminden uzak geçiştirme programları içimize sindiremiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’den 30 Ağustos tepkisi!

CHP Gaziantep il Başkanı Hayri Sucu, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarının Koronavirüs Salgını nedeniyle iptal edilmesine tepki gösterdi. Açıklamalarda bulunan Sucu, “Bayramlar, bir toplumun ortak üstün değerlerinin bilinçli olarak gerçekleriyle birlikte kavranıp benimsenmesi, yeni kuşaklara aktarılması bakımından işlev yerine getirmekle birlikte aynı zamanda toplumsal bütünleşme ve dayanışma ortamının oluşup, pekişmesini sağlar.

Gaziantep Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Kurtuluş Savaşımızda ülkemizde savaş sırasında gösterdiği destansı fedakarlık ve kahramanlık dolayısıyla T.B.M.M. tarafından Gazilik Unvanı ile onurlandırılmış tek şehrimizdir.

Bu aziz şehrin evlatları verilen mücadeleleri hiçbir zaman unutmamış Cumhuriyet değerlerine her zaman bağlılığını göstermiştir. Ancak son yıllarda milletimizin önemli değerleri olan 10 Kasım, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 19 Mayıs etkinlikleri anlam ve önemlerinden çok uzak düzeylerde anılır, kutlanılır olmuşlardır. Bu ulusal günlerimiz birkaç billboard afişleri ve çoğu zaman 15 dakika geçmeyen programlarla geçiştirilecek günler ve bayramlar değillerdir!

Hafta sunu 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. Yıl dönümünü kutlayacağız. Pandemi süreci bahane edilerek anlam ve öneminden uzak geçiştirme programları içimize sindiremiyoruz.

“15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü programını demokrasi meydanında gerekli tüm önlemleri eksiksiz bir şekilde alarak günün anlam ve önemine göre gerçekleştirdik.”  Yapılacak program çok önceden halkımıza Valiliğimiz başta olmak üzere tüm mülki amirliklerimizce ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz tarafından gerekli duyuru ve davet mesajlarıyla ulaştırılmıştır.

Aynı düzeyde bir kutlama programını 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız çerçevesinde gerçekleştirilemez mi? Bu çiftte yaklaşım neden?

Milletimiz 15 Temmuz’u sebep ve sonuç ilişkileriyle nasıl hafızasında diri tutmalıysa, yokluktan bin bir çile çekilerek, fedakarlık edilerek, büyük bir kahramanlık destanıyla on binlerce şehit verilerek bir devletin nasıl vücuda getirildiğini de unutmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.