Hava Durumu

CHP’de sular durulmuyor!

CHP MYK kararı ile CHP Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının ardından partide sular durulmuyor. CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu ve bazı ilçe başkanları, görevden alınmalarında Milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın etkisi olduğunu ifade ederek, Yılmazkaya aleyhinde açıklamalarda bulundu. Yılmazkaya ile görevden alınan yöneticiler arasındaki söz düellosu sürerken, tartışmaya Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2020 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2020 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’de sular durulmuyor!

CHP Genel Merkezi’nde toplanan MYK’da alınan karar ile CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı ve yönetimleri görevden almıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı tarafından kararın İl ve İlçe yönetimlerine bildirilmesinin ardından CHP Gaziantep’te tartışmalı süreç devam ediyor. CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu ve bazı ilçe başkanları, görevden alınmalarında CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya’nın etkisi olduğu iddiasında bulundular.

“SİZİ VEKİL SEÇTİRDİĞİMİZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ”

Sosyal medya hesabı üzerinden Bayram Yılmazkaya’ya sert tepki gösteren CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, “Sayın vekilim BAYRAM YILMAZKAYA özellikle milletvekilliği unvanınızı doktorluk unvanınızdan önde tutarak sözlerime başlıyorum. Unutmayınız ki sizin gibi partimize mensup olan, eski milletvekilimiz ve partimize emeği geçmiş olan babanızın, Vekillik dışında herhangi bir unvanı yoktu. Bugünkü yerel gazetelerde ve sosyal medyadaki açıklamalarınız üzerine sizin yaptığınız saygısızlığı göz ardı ederek hala size Sayın diye hitap ediyorum; sizin haddinize mi düşmüş bizim yapımızı, vizyonumuzu, eğitimimizi değerlendirmek hor görmek? Gelecek seçimlerde yerinizi garanti altına almak için il ve ilçe yönetimlerimizle uğraşacağınıza, insanların çapıyla, eğitimiyle, vizyonuyla ilgili söylemlerde bulunacağınıza, sizin kendi vizyonunuzu ve çapınızı belirlediğini düşündüğünüz eğitim branşınız olan Hekimlik görevinizi icra ederek, Covid-19 vaka sayısı gittikçe artan vekili bulunduğunuz şehrimizde hizmet etmenizi beklerdik. Sizden özür beklemiyoruz. Asıl biz; sizin gibi hadsizce insanları soyadına göre değerlendiren, aşağılayan, hor görebilen ve bu hakkı sadece vekil olduğu için kendinde bulabilen bir insanın, Vekil olabilmesi için destek verdiğimiz ve bu yolda sizinle yürüdüğümüz için özür dileriz Sizi vekil seçtirdiğimiz için özür dileriz. Covid-19 vaka sayısı gittikçe artan vekili bulunduğunuz şehrimizde hizmet etmenizi beklerdik” diye konuştu.

“PARTİYE YENİ YÜZLER GELSİN DEMENİN NERESİ YANLIŞ?”

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Bayram Yılmazkaya, yeniden yapılanma süreciyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından, kendisine yönelik anlamsız bir infaz başlatıldığını söyledi. Sözlerinin arkasında olduğunu belirten Yılmazkaya, “Ben hiç kimseye vizyonsuz, geri eski lafı etmedim. Partiye yeni yüzler gelsin demenin neresi yanlış? Bebek yüzlü, kirli yüzlü mü diyeceğim, yeni yüz diyeceğim tabi ki. Temiz ve köklü aileler dememin ne yanlışı var? Ne demem lazım, uyuşturucu ailesinin çocuğu mu gelsin diyeceğim, ne diyeceğim?” dedi.

PARTİ BİNASINA GELMEYEN CHP’Lİ ÇOK AİLE VAR

Milletvekili Bayram Yılmazkaya, İl başkanlığı görevinden alınan Hayri Sucu’nun açıklamaları üzerine konuştu. ‘Yeni yapılanma sürecinde davet ettiğimiz insanları tanımlamak için ne dememiz gerekiyor?’ diyen Yılmazkaya, ”Partiye birilerini davet ediyoruz, yeni yüzler demenin neresi yanlış? Bebek yüzlü, kirli yüzlü mü diyeceğim, tabi ki yeni yüz diyeceğim. Temiz ve köklü aileler dememin ne yanlışı var? Gaziantep’te temiz ve köklü CHP’li çok aile var. Partiden uzak bu ailelere kavuşmamız lazım. Veya Gaziantep’te bir şekilde köklü aileler var, bu ailelerin gençlerine, fertlerine kapı açmamız lazım, bunun tanımını yaparken ki anlam olarak doğrudan Türk Dil Kurumunun kitabında yazan kelimeyi kullandım. Niye öyle anormal şekilde çarpıttılar? Partime toplumda yer edinmiş, köklü ailelerin çocuklarının gelmesi gerektiğini söyledim ki, biz yine bunların arkasındayız. Onlarda kendilerine yönelik olmadığını çok iyi biliyorlar” diye konuştu.

GÖREVDEN ALINAN İLÇE BAŞKANLARI GENEL MERKEZE ÇAĞRILDI

CHP Genel Merkezi, görevden aldığı il ve ilçe yönetimlerini görüşmeye çağırdı. İlçe başkanlarına görevden almaların şahsi değil, parti içerisindeki yapıyı değiştirmeye yönelik olduğu belirtildi. Parti içerisindeki kişisel çıkar amaçlı siyaset ve dedikodulara son vermek istediklerini belirten Oğuz Kaan Salıcı, görevden alınan yöneticilerle istişare içerisinde olacaklarını söyledi.

BANA DESTEK VERDİKLERİ İÇİN GÖREVDEN ALDILAR…

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından 9 ilçe başkanı ve yönetim kuruluyla birlikte görevden alınan Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu’nun kurultayda kendisine destek verdiği için 2 defa görevden alındığını iddia etti.

Muharrem İnce, “Gaziantep İl Başkanımız Hayri Sucu, 3 kere seçildi, 2 kere görevden alındı. Adamcağızın tek günahı bana imza vermesi. Muharrem İnce'ye oy verdiği için görevden aldılar. İntikam için bunu yapıyorlar.  Takım kurarsan seni 'Karşı spor' kulübünün adamı ilan ederiz. Beni ne takımda oynatıyorlar ne de yeni takım kurmama izin veriyorlar. Ben kenara çekilsem benim büyük adam olduğumu anlatacaklar. Antep İl Başkanımız 3 kere seçildi, 2 kere alındı. Adamcağızın tek günahı bana imza vermesi. Muharrem İnce'ye oy verdiği için görevden aldılar. İntikam için bunu yapıyorlar. İl Başkanımız Kovid-19'a yakalandı. Nezaketen aranır 'geçmiş olsun' denir. Aramadı bile. Elif Çakır'a ve Hilal Kaplan'a gösterdiği nezaketi keşke kendi il başkanına gösterseydi" ifadelerini kullandı.

CHP Gaziantep’te İl ve İlçe Yönetimlerinin görevden alınmasının neden olduğu tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz öngörülüyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.