Hava Durumu

CHP’de atama bekleniyor…

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, il ve ilçe yönetimleri görevden alınmıştı. Aradan geçen iki aylık süreçte CHP Genel Merkezi tarafından Gaziantep İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarına herhangi bir atama yapılmadı. CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan’ın önümüzdeki haftalarda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacakları görüşmenin ardından İl ve İlçe Başkanlıklarına atama yapılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’de atama bekleniyor…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında geçtiğimiz yıl Kasım ayında toplanan MYK’da Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimleri görevden alınmıştı. Genel Merkez tarafından ikinci kez görevden alınan İl Başkanı Hayri Sucu, duruma sert tepki göstererek, tüzükten gelen haklarını kullanacağını açıklamıştı. Ancak CHP Genel Merkezi’nin Gaziantep’te yaşanan sıkıntıların çözümü için titiz bir çalışma içerisine girdiği ve atama konusunda aceleci davranmayacağı iddia edildi.

GENEL MERKEZ’İN ACELESİ YOK

CHP Genel Merkezinin aradan geçen iki aylık dönemde halen yeni yönetimleri belirlememesi partililerin tepkisine neden olurken, Genel Merkez’de çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü öğrenildi. Artık atamaların yapılması gerektiğini savunan partililer, siyasetin boşluk kabul etmeyeceğini belirtiyor. Ancak Genel Merkez, sorunlara kökten çözüm için, aceleci davranmamakta kararlı. Gaziantep örgütü içerisinde kapsamlı bir araştırma yapan CHP Genel Merkezi’nin genç ve yıpranmamış isimlerle yeni bir yapılanmaya hazırlandığı belirtiliyor. Yönetim oluşumlarında hata yapmak istemeyen CHP Genel Merkezi, gelen tepkilere rağmen acele etmeden yönetime düşünülen isimleri tek tek değerlendiriyor.

KRİTİK GÖRÜŞME BEKLENİYOR

Edinilen son bilgilere göre, CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, iki aydan bu yana boş kalan İl ve ilçe başkanlıkları için CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istedi. Önümüzdeki haftalarda gerçekleşmesi beklenen görüşmede, Gaziantep İl ve İlçe Başkanlıklarına atanacak isimler ve yönetimlerin şekillenmesi bekleniyor.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.